22.9 C
București
25 iulie 2024

Un nou microreactor nuclear mobil a fost dezvoltat de Rolls-Royce, cu o putere de pana la 10 megawati

Citeste si ...

Compania britanica Rolls-Royce a prezentat un microreactor nuclear ultra-compact, ce poate fi o sursa mobila de energie cu o putere de pana la 10 MW. Intregul sistem incape in doar cateva containere de transport, ceea ce face ca reactorul nuclear sa fie efectiv mobil.

Reactorul ofera o densitate mare de putere care poate satisface eficient o gama larga de nevoi operationale. Generatorul poate furniza electricitate si caldura la cerere. Un avantaj cheie este scalabilitatea sa, datorita careia reactorul poate fi transportat cu usurinta pe calea ferata, pe mare si chiar trimis in spatiu, devenind astfel o sursa de energie cu adevarat universala.

Va folosi combustibil sigur, iar fiecare portiune de uraniu din interiorul nucleului este inconjurata de mai multe straturi de protectie, ceea ce ii permite sa reziste chiar si in cele mai extreme conditii, promit britanicii. Rolls-Royce propune patru scenarii de utilizare a microreactorului:

  • Pentru aparare
  • Pentru asigurarea independentei energetice in zonele civile
  • Pentru zonele industriale
  • Pentru spatiu

Ar putea fi folosit si pentru centrele de date ale inteligentei artificiale, care consuma cantitati uriase de energie, sau pentru a alimenta producatorii de semiconductori, care necesita de asemenea cantitati imense de resurse.

Un nou microreactor nuclear mobil a fost dezvoltat de Rolls-Royce, cu o putere de pana la 10 megawati
Un nou microreactor nuclear mobil a fost dezvoltat de rolls-royce, cu o putere de pana la 10 megawati

Reactorul nuclear mobil dezvoltat de Rolls-Royce are o putere impresionanta de pana la 10 MW, in ciuda dimensiunilor sale compacte. Acesta poate fi transportat usor oriunde este nevoie, fiind o sursa universala si flexibila de energie. Utilizarea combustibilului sigur si a mai multor straturi de protectie in jurul uraniului din nucleu il face rezistent chiar si in cele mai dure conditii.

Potentialele aplicatii ale acestui microreactor sunt vaste, de la aparare si zonele civile izolate, pana la industrie si chiar explorarea spatiului. De asemenea, ar putea revolutiona domenii energofage precum centrele de date AI si productia de semiconductori. Cu siguranta acest microreactor nuclear mobil de la Rolls-Royce va juca un rol cheie in asigurarea independentei si flexibilitatii energetice in viitor.

Citeste si...
Plantele inteligente: Dovezi surprinzatoare ca plantele pot comunica si "anticipa viitorul"

Ce parere aveti despre aceasta inovatie in domeniul energiei nucleare? Credeti ca va avea un impact major? Asteptam cu interes comentariile voastre mai jos!

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: microreactor nuclear mobil Rolls-Royce putere 10 megawati combustibil sigur

Informatiile din acest articol se bazeaza pe datele furnizate de Rolls-Royce despre noul lor microreactor nuclear.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole