26.6 C
București
25 iunie 2024

Piept de pui cu ciuperci si sos cremos de smantana

Savurează un deliciu culinar de excepție cu această rețetă de piept de pui suculentă, combinată armonios cu ciuperci aromate și un sos cremos, fin de smântână. Un preparat deosebit de simplu, dar cu un gust de neuitat!

Citeste si ...

Ai ceva pofta de ceva delicios si consistent, dar totodata usor de preparat? Atunci aceasta reteta de piept de pui cu ciuperci si sos cremos de smantana este alegerea perfecta! Aceasta mancare imbina savoarea carnii suculente de pui cu aroma intensa a ciupercilor si un sos fin de smantana care ii confera o nota crema extraordinara. Un adevarat deliciu culinar care te va lasa cu gura cascata!

Preparata cu grija si ingrediente proaspete, aceasta mancare este nu doar delicioasa, ci si usor de realizat chiar si de catre incepatori. Patrundem deci in tainele prepararii acestei minunatii culinare si descoperim trucurile care o fac atat de speciala.

Ingrediente si cantitati

  • 1 piept de pui dezosat
  • 400 ml smantana lichida
  • 200 g ciuperci proaspete
  • Usturoi (dupa gust)
  • Cateva rosii uscate (optional)
  • Parmezan ras
  • Praf de usturoi
  • Oregano uscat
  • Sare si piper
  • Ulei de masline

Cum sa pregatesti reteta de piept de pui cu ciuperci si sos cremos de smantana

  1. Incepe prin a taia pieptul de pui in felii potrivite si condimenteaza-l cu sare si piper dupa preferinta.
  2. Intr-o tigaie incalzita, adauga putin ulei de masline si rumeneste usor fелiile de pui pe ambele parti pana capata o culoare aurie apetisanta. Scoate carnea din tigaie si rezerva-o pe o farfurie.
  3. Toaca usturoiul si taie ciupercile felii subtiri. Daca folosesti rosii uscate, toaca-le si pe acestea.
  4. In uleiul ramas in tigaie, adauga ciupercile, usturoiul si rosiile uscate (daca le folosesti). Caleste-le putin pana cand devin aromate.
  5. Toarna smantana lichida peste legumele calite si amesteca bine. Condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si putin oregano uscat, dupa gust. Pentru o aroma si mai bogata, adauga si putin parmezan ras.
  6. Pune inapoi bucatile de pui in sosul cremos si lasa totul la fiert inca 5-7 minute, pana cand carnea este gatita in totalitate si s-au imbinat perfect aromele.
  7. Serveste pieptul de pui cu ciuperci si sos cremos de smantana cald, alaturi de garnitura preferata – fie piure de cartofi, orez natur, mamaliguta sau altceva dupa preferinta. Un deliciu culinar gata sa iti incante simturile!
Citeste si...
Salata greceasca cu cartofi noi si pui: O explozie de arome
Piept de pui cu ciuperci si sos cremos de smantana
Piept de pui cu ciuperci si sos cremos de smantana

Informatii despre reteta

Numar de portiiTimp total de preparareValori nutritionale per portie
2 portii30-40 minute– Calorii: 520 kcal
– Proteine: 38 g
– Carbohidrati: 12 g
– Grasimi: 36 g

Trucuri si sfaturi pentru o reteta reusita

  • Pentru un gust mai intens, adauga ciuperci uscate rehdratate sau amesteca mai multe feluri de ciuperci proaspete.
  • Nu uita sa scurgi bine smantana inainte de a o adauga in tigaie pentru a evita formarea de zgarci.
  • Daca doresti un sos mai cremos, poti inlocui o parte din smantana cu smantana fermentata sau frisca lichida.
  • Condimenteaza generos carnea si sosul cu sare, piper si alte condimente preferate pentru un gust mai bogat.
  • Serveste pieptul de pui cu ciuperci si sos de smantana impreuna cu paine proaspata sau crutoane crocante pentru a putea sorbi pana la ultima picatura deliciosul sos.

Beneficiile pentru sanatate si avertismente

Aceasta reteta de piept de pui cu ciuperci si sos de smantana imbina cateva ingrediente sanatoase si nutritive:

  • Pieptul de pui este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru constructia si repararea tesuturilor.
  • Ciupercile sunt bogate in nutrienti precum seleniu, riboflavina, niacina si cupru, avand si proprietati antioxidante.
  • Usturoiul contine compusi benefici care pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale si imbunatatirea sanatatii inimii.

Cu toate acestea, sosul cremos de smantana poate creste considerabil continutul de grasimi si calorii. Prin urmare, se recomanda moderatie in consum, mai ales pentru persoanele care urmeaza o dieta hipocalorica sau cu restrictii privind grasimile.

Intrebari si raspunsuri frecvente

  1. Intrebare: Pot inlocui pieptul de pui cu alta carne?
    Raspuns: Desigur, aceasta reteta functioneaza la fel de bine cu carne de curcan, vitel sau chiar peste zoals somon sau cod.
  2. Intrebare: Este obligatoriu sa folosesc rosii uscate?
    Raspuns: Nu, rosiile uscate sunt optionale si pot fi omise daca nu le aveti la indemana sau nu va plac.
  3. Intrebare: Pot folosi smantana vegetala in loc de smantana normala?
    Raspuns: Da, smantana vegetala (de soia, migdale etc.) poate fi folosita cu succes pentru o versiune vegetariana/vegana a acestei retete.
  4. Intrebare: Cat timp se poate pastra mancarea gata preparata?
    Raspuns: Aceasta mancare se pastreaza bine la frigider pana la 3-4 zile, insa sosul poate incepe sa se intareasca. Se recomanda reincalzirea cu putina smantana sau apa pentru a-l reinnoi.
Citeste si...
Briose pufoase de post cu legume pentru micul dejun ultra-satios

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole