20.2 C
București
25 iulie 2024

Ariana Aspra, eleva de 10 la Evaluarea Nationala 2024: „Sprijinul parintilor si profesorilor este esential pentru un copil”

Citeste si ...

Ariana Maria Aspra, eleva a Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Caracal, a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala 2024, alaturi de Anna Erica Dinca de la Școala Gimnaziala „Vlaicu Voda” din Slatina. Performantele celor doua eleve din judetul Olt nu sunt o surpriza, avand in vedere rezultatele constant bune obtinute de-a lungul anilor la examenul national de catre scolile din care provin.

Directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, prof. Marian Dumitru, a declarat: „O fata care a confirmat, pentru ca ne asteptam. Fata a luat 10 si la simulari. Mai asteptam inca vreo doua medii de 10, au luat 10 la o materie. Am avut incredere si sperante in ei si uite ca s-au confirmat. Avem patru elevi in primii 20 pe judet„.

Un an scolar solicitant, incununat de rezultate exceptionale

Pentru Ariana, anul scolar ce s-a incheiat a fost unul dificil, presarat cu multe provocari. „A fost un an foarte dificil pentru mine, deoarece am avut foarte mult de munca, dar a fost totodata si frumos. Ma bucur pentru ca am evoluat si am reusit sa ma autodepasesc si sa-mi ating obiectivele. Pe langa Evaluare, am participat si la Olimpiada de Limba romana si la Olimpiada de Matematica si a fost foarte dificil”, a marturisit eleva.

Participarea la olimpiade nu este o noutate pentru Ariana, care a concurat si anul trecut la Limba Romana si Engleza. In plus, a obtinut certificarea Cambridge, ce ii asigura admiterea la profilul Mate-Info bilingv din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal.

Pregatire asidua si profesori dedicati, cheia succesului

Obtinerea mediei 10 la Evaluarea Nationala nu a fost o sarcina usoara. A necesitat efort constant si pregatire suplimentara, incepand din anii anteriori clasei a VIII-a. Dupa sustinerea probelor, Ariana a stiut ca a realizat lucrari foarte bune. „Dupa ce am sustinut probele, am stiut ca am niste lucrari foarte bune si m-am asteptat, sa fiu sincera. Subiectele au fost OK, abordabile, m-am descurcat si nu m-au pus in dificultate„, a adaugat ea.

Citeste si...
Terminal intermodal inaugurat la Oradea cu 7 luni mai devreme, conectand Romania de Vestul Europei

Ariana a subliniat importanta deosebita a profesorului sau de matematica, domnul Dinu Laurentiu, in cultivarea pasiunii pentru aceasta disciplina. „Profesorul de care m-am apropiat cel mai mult a fost domnul meu de Matematica, domnul Dinu Laurentiu, deoarece m-a ajutat sa indragesc Matematica si m-a facut sa-mi placa sa lucrez, sa aprofundez, sa fac performanta. De aceea ii multumesc foarte mult!„, a spus eleva.

Importanta sprijinului din partea parintilor si profesorilor

Dincolo de efortul personal, Ariana a evidentiat rolul crucial al sustinerii venite din partea parintilor si a cadrelor didactice. „Consider ca sprijinul, atat al parintilor, cat si al profesorilor, este foarte important pentru un copil pentru a evolua si nu sunt singura daca as fi reusit fara sprijinul lor moral, pentru ca au fost acolo cu mine si m-au incurajat, m-au sustinut in momentele cele mai dificile si asta a contat foarte mult pentru mine”, a afirmat Ariana.

Echilibrul dintre studiu si pasiuni, secretul performantei

Pe langa studiu, Ariana a gasit mereu timp si pentru pasiunile sale. Fiind o fire sportiva, ea a practicat in trecut gimnastica si dansul modern, iar in ultimii ani a facut schi ori de cate ori a avut ocazia. De asemenea, ii place foarte mult sa citeasca, fara a sari nicio carte din programa scolara. Totusi, marturiseste ca citeste cu o placere aparte „cartile din zilele noastre”, autoarea sa preferata fiind J.K. Rowling, cu celebra serie „Harry Potter”.

Ariana va urma cursurile Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, la profilul Mate-Info bilingv. Dupa terminarea liceului, isi doreste sa studieze la Politehnica Bucuresti. Succesul ei remarcabil la Evaluarea Nationala 2024 este rezultatul muncii asidue, al pasiunii pentru invatatura si al sprijinului constant primit din partea familiei si a profesorilor. Povestea Arianei este o sursa de inspiratie pentru toti elevii care aspira la performanta si excelenta in educatie.

Sursa imaginii: Arhiva personala.

Subiecte abordate in articol: evaluare nationala 2024, elevi de 10, olimpiade scolare, sprijinul parintilor si profesorilor

Citeste si...
Netanyahu avertizeaza: Israelul este pregatit pentru o "operatiune foarte intensa" la frontiera cu Libanul

Informatiile prezentate se bazeaza pe declaratiile Arianei Maria Aspra, eleva a Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Caracal, si ale directorului scolii, prof. Marian Dumitru, acordate in cadrul unui interviu.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole