22.8 C
București
18 iunie 2024

Autoritatea Palestiniana pregateste sa guverneze Fasia Gaza: Ce planuri au pentru regiune dupa razboi?

Citeste si ...

In ultimele zile, Autoritatea Palestiniana a facut apel la recunoasterea internationala a statului palestinian, solicitand Uniunii Europene sa sprijine si sa accelereze sfarsitul conflictului armat din Fasia Gaza. Premierul palestinian Mohammad Mustafa se afla in prezent in vizita la Bruxelles, unde a intalnit parteneri internationali.

Mustafa a declarat ca Autoritatea Palestiniana se pregateste sa fie guvernul intregului viitor stat palestinian, inclusiv Fasia Gaza. „Prioritatea numarul unu este sa sprijinim poporul nostru din Gaza. Ei au nevoie de tot ajutorul posibil si cred ca cel mai bun sprijin pe care il putem oferi este sa acceleram incetarea focului,” a afirmat el.

Apeluri la recunoasterea statului palestinian si la incetarea ostilitatilor

In cadrul vizitei sale la Bruxelles, premierul palestinian a fost primit de seful politicii externe a UE, Josep Borrell, si de ministrul de externe norvegian, care a inmanat documentele oficiale prin care Norvegia recunoaste statul palestinian. Mustafa a facut apel la un „val” de alte tari care sa urmeze exemplul Norvegiei.

Intre timp, ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albarez a subliniat ca Spania nu va fi intimidata pentru decizia sa de a recunoaste statul palestinian, dupa ce Israel a anuntat ca nu va mai permite jurnalistilor spanioli sa lucreze in Cisiordania.

„Spania a fost mereu ferma si va continua sa ceara o incetare imediata a focului in Gaza si intrarea tuturor ajutoarelor umanitare necesare in regiune. Nimeni nu ne va intimida in a face acest lucru,” a declarat Albarez.

UE dezbate situatia din Gaza si calea catre solutia celor doua state

Autoritatea palestiniana pregateste sa guverneze fasia gaza: ce planuri au pentru regiune dupa razboi?
Autoritatea palestiniana pregateste sa guverneze fasia gaza: ce planuri au pentru regiune dupa razboi?

Ministrii de externe ai UE s-au reunit luni la Bruxelles pentru a discuta despre situatia catastrofica pentru civilii din Gaza si necesitatea de a respecta legea umanitara internationala. Spania si Irlanda urmeaza sa isi prezinte contrapartilor motivele recunoasterii statului palestinian ca o modalitate de a reinsufleti solutia celor doua state.

Ministrul spaniol de externe a subliniat, de asemenea, ca tara sa va indemna si alte state membre UE sa se alature in recunoasterea palestinienilor.

Citeste si...
Germania restrictioneaza utilizarea armelor furnizate Ucrainei pentru a nu lovi Rusia

Conflictul violent din Gaza a provocat pierderi uriase de vieti omenesti si distrugeri, alimentand apelurile la medierea unei incetari a focului imediate. Autoritatile palestiniene vizeaza acum sa preia guvernarea regiunii, insa ramane de vazut cum vor evolua negocierile si eforturile diplomatice pentru a aduce pacea in zona. Impartasiti acest articol pentru a incuraja dezbaterea cu privire la solutionarea crizei si distribuirea ajutoarelor umanitare.

Sursa imaginii: youtube

Subiecte abordate in articol: Gaza, Autoritate Palestiniana, recunoastere, UE, negocieri

Articolul se bazeaza pe declaratiile premierului palestinian Mohammad Mustafa si ale oficialilor UE in urma intalnirilor de la Bruxelles.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Autoritatea palestiniana pregateste sa guverneze fasia gaza: ce planuri au pentru regiune dupa razboi?