20.2 C
București
25 iulie 2024

Cel putin 27 de morti in America Centrala, in urma ploilor torentiale

Citeste si ...

Ploile abundente din America Centrala au provocat alunecari de teren si inundatii in ultima saptamana, lasand in urma cel putin 27 de morti, in special in El Salvador, dar si in Guatemala si Honduras, au anuntat oficialii vineri.

Potrivit ministrului mediului din El Salvador, Fernando Lopez, potopul a fost rezultatul unei presiuni scazute deasupra Oceanului Pacific, influentata indirect de furtuna tropicala Alberto, care a ucis patru persoane in Mexic. „Din pacate, bilantul deceselor a ajuns acum la 19, un eveniment foarte regretabil„, a declarat seful protectiei civile din El Salvador, Luis Amaya, intr-un interviu televizat.

Victime in El Salvador

Printre cei ucisi in El Salvador se numara doua fetite a caror casa a fost ingropata de o alunecare de teren. Amaya a precizat ca au fost efectuate mai multe evacuari preventive in zonele cu risc ridicat de pe dealuri si in apropierea raurilor care au iesit din matca.

Pagube in Guatemala si Honduras

Cel putin 27 de morti in America Centrala, in urma ploilor torentiale
Cel putin 27 de morti in america centrala, in urma ploilor torentiale

In Guatemala vecina, autoritatile au raportat sapte decese inregistrate si au declarat ca inundatiile au deteriorat drumuri si poduri. Comisia Permanenta pentru Situatii de Urgenta din Honduras (Copeco) a raportat un deces, 3.500 de persoane afectate si peste 200 de case avariate.

Mai multe comunitati sunt izolate din cauza cresterii nivelului raurilor in sudul Hondurasului, in apropiere de granita cu El Salvador, potrivit unui jurnalist AFP. In Nicaragua nu au fost raportate decese, dar autoritatile avertizeaza asupra cresterii nivelului raurilor, a caselor inundate si a deteriorarii drumurilor.

Cel putin 27 de morti in America Centrala, in urma ploilor torentiale
Cel putin 27 de morti in america centrala, in urma ploilor torentiale

Ploile torentiale vor continua probabil sa afecteze America Centrala in perioada urmatoare, avand in vedere pozitia geografica vulnerabila si schimbarile climatice. Este esential ca autoritatile si locuitorii sa fie pregatiti si vigilenti pentru a minimiza pierderile de vieti omenesti si pagubele materiale. Distribuie acest articol pentru a creste gradul de constientizare privind impactul inundatiilor in regiune!

Sursa imaginii: Getty Images

Subiecte abordate in articol: ploi torentiale America Centrala inundatii alunecari teren

Bazat pe datele si informatiile furnizate de autoritatile din tarile afectate.

Citeste si...
Oligarhul fugar Ilan Șor primeste cetatenia rusa, detinand acum pasapoarte din trei tari

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole