22.8 C
București
18 iunie 2024

Ciolacu cu privire la anchetarea lui Florian Coldea: „Nu judecam oamenii la televizor”

Premierul Ciolacu a adoptat o poziție neutră în cazul anchetei DNA împotriva lui Florian Coldea, fostul șef SRI, subliniind că nu va comenta decizia magistraților.

Citeste si ...

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a abordat recent subiectul anchetei DNA impotriva fostului sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Florian Coldea. Raspunzand intrebarilor intr-o emisiune televizata, premierul a adoptat o pozitie neutra, subliniind ca nu-i va comenta decizia magistratilor.

Ciolacu: „Nu am comentat niciodata nicio decizie a niciunui magistrat”

Premierul a afirmat ca nu are obiceiul de a judeca actiunile procurorilor sau judecatorilor. „Nu, sunt rezervat, nu am comentat niciodata nicio decizie a niciunui magistrat, indiferent daca vorbim de procurori sau de judecatori,” a declarat Ciolacu.

Acesta a mentionat ca nu are o relatie apropiata cu Florian Coldea, afirmand ca l-a intalnit cel mult de doua ori in viata sa. „Nu-l cunosc pe domnul general Coldea, l-am vazut de maxim doua ori in viata, nu am avut prilejul,” a precizat liderul PSD.

Ciolacu doreste echilibru in activitatea institutiilor statului

Ciolacu cu privire la anchetarea lui florian coldea:
Ciolacu cu privire la anchetarea lui florian coldea: "nu judecam oamenii la televizor"

Desi a evitat sa comenteze direct cazul lui Coldea, Ciolacu a subliniat importanta echilibrului in activitatea institutiilor statului. „Ce-mi doresc, fara sa comentez vreo decizie, imi doresc sa nu mai traim ce am trait, pentru ca intotdeauna trebuie sa existe un echilibru. Și anumite institutii ale statului roman au fost folosite, intr-o perioada, cumva sa para si sa arate alte lucruri decat prioritatile care erau in Romania,” a afirmat premierul.

Respingerea ideii de „manevra electorala”

Intrebat daca ancheta DNA ar putea fi o „manevra electorala”, Ciolacu a respins aceasta ipoteza, argumentand: „Dar ce, candideaza domnul Coldea la ceva?”. Liderul PSD a subliniat ca este important sa asteptam deciziile magistratilor inainte de a trage concluzii. „Sunt multe povesti si in Bucuresti si in spatiul public. O sa aflam la un moment dat tot adevarul, dar inteleg ca nu pentru acest lucru a fost chemat la DNA domnul Coldea. Haidati sa vedem deciziile magistratilor, sa vedem despre ce e vorba. Nu judecam la televizor oamenii,” a insistat Ciolacu.

Observatii privind activitatea DNA

In acelasi context, premierul a facut observatii pozitive cu privire la activitatea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). „Observ o activitate la Directia Nationala Anticoruptie, vad ca si la oamenii politici nu s-a tinut cont de vreo culoare politica, vad premieri ca nu mai sunt inculpati noaptea si sunt chemati la ore rezonabile. Știti ca era acel procedeu de a te lua noaptea ca sa fii obosit. Vad ca lucrurile sunt intr-o normalitate,” a remarcat Ciolacu.

Citeste si...
Germania antreneaza militar ucrainean pe Patriot pentru apararea anti-Rusia

Critica la adresa USR: „Mai are putin si este partidul penalilor”

Liderul PSD a criticat, de asemenea, partidul USR, care s-a pozitionat drept aparator al luptei anticoruptie. „Observ ca este USR-ul, mai are putin si este partidul penalilor. Au scris si carti (…) au castigat alegeri cu aceste mesaje, acum vad ca au pe lista om suspect in miliardul luat de la vaccinuri, primarul de la Bacau, doamna Clotilde. Acum nu mai e nicio problema, e manevra politica,” a declarat Ciolacu.

Abordarea PSD in cazurile de probleme juridice

In ceea ce priveste propriul partid, Ciolacu a afirmat ca PSD a adoptat o abordare ferma in cazurile cu probleme juridice. „In PSD au fost anumite cazuri, le-am solutionat prin excludere sau suspendare din orice functie pana-si rezolva problemele. Fiecare partid decide ce face. La alte partide sunt candidati, cu toate ca exista masuri luate asupra lor. Fiecare decide si romanul o sa puna stampila cum decide mai bine,” a explicat liderul social-democratilor.

Desi nu a comentat direct ancheta DNA impotriva lui Florian Coldea, declaratiile premierului Marcel Ciolacu reflecta o abordare prudenta si un respect pentru independenta autoritatilor judiciare. El a subliniat importanta asteptarii deciziilor magistratilor inainte de a trage concluzii si a evidentiat nevoia de echilibru in activitatea institutiilor statului. In acelasi timp, Ciolacu a criticat partidul USR pentru cazurile de potentiala coruptie in randurile sale si a aparat abordarea PSD in rezolvarea problemelor juridice ale membrilor sai.

Sursa imagini: Getty Images | Subiecte abordate in articol: ancheta DNA, Florian Coldea, Marcel Ciolacu, coruptie

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Ciolacu cu privire la anchetarea lui florian coldea: "nu judecam oamenii la televizor"