26.6 C
București
25 iunie 2024

Contradictii Burduja – Nicusor Dan privind Proiectele pentru Termoficare in Bucuresti

Ministrul Energiei și primarul general al Bucureștiului își aruncă acuzații reciproce privind depunerea proiectelor pentru modernizarea rețelelor de termoficare din Capitală. Descoperă contradicțiile și dezbaterea în acest articol.

Citeste si ...

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, a acuzat marti primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, ca „a mintit” cu privire la depunerea a doua proiecte pe linia de finantare deschisa in februarie de Ministerul Energiei pentru modernizarea retelelor de termoficare. Totodata, Nicusor Dan sustine ca a depus doua proiecte de cate 50 de milioane de euro, contrazicand declaratiile ministrului.

Am verificat, bineinţeles, cu colegii mei aceasta informaţie şi pot sa va spun ca este o minciuna. Nu a fost depus niciun proiect de catre Municipiul Bucureşti.” a declarat Sebastian Burduja la un post TV.

Edilul general a replicat insa ca „am depus si noi doua proiecte a cate 50 de milioane de euro, pentru ca asta era, asa cum a fost facut ghidul, suma maxima”, potrivit unui interviu la televiziune.

Burduja: Banii se vor termina, mobilizam autoritatile locale

Potrivit Agerpres, Burduja a subliniat ca „vreau sa mobilizam autoritaţile locale din toata tara, cele care au sisteme de termoficare, sa vina sa depuna proiecte, pentru ca banii se vor termina”.

„Daca astazi vorbim un miliard de lei, deci de 200 de milioane de euro, proiectul de la Suceava inseamna inca vreo 70 de milioane, am terminat mai mult de jumatate din bani”, a precizat ministrul.

Acesta a adaugat ca „probabil, banii se vor termina si pentru alti beneficiari din tara”.

Contradictii burduja - nicusor dan privind proiectele pentru termoficare in bucuresti
Contradictii burduja - nicusor dan privind proiectele pentru termoficare in bucuresti

Contracte de finantare pentru Craiova, Constanta si Cluj

Ministerul Energiei a anuntat joi publicarea unui nou Ghid prin care se pot finanta cu aproape 362 milioane de euro proiecte de dezvoltare a capacitatilor pentru productia pe gaz a energiei electrice si termice in cogenerare de inalta eficienta.

Contractele de finantare destinate Craiovei, Constantei si Cluj-Napoca „fac parte din apelul aferent Programului-cheie 5 – Cogenerare de inalta eficienţa şi modernizarea reţelelor de termoficare”, potrivit oficialului.

In aceasta controversa privind proiectele pentru modernizarea sistemului de termoficare in Capitala, ambele tabere – Ministerul Energiei si Primaria Generala – par sa aiba perspective diferite. Clauza „primul venit, primul servit” aplicata de minister ar putea dezavantaja Bucurestiul in accesarea fondurilor, in conditiile in care alte orase au depus deja proiecte. Cu toate acestea, este crucial ca reprezentantii institutiilor sa colaboreze si sa clarifice situatia intr-un mod transparent pentru a asigura accesul la finantare si imbunatatirea serviciilor pentru cetateni.

Fa-ti vocea auzita! Distribuie acest articol si lasa-ti opinia in sectiunea de comentarii pentru a aduce mai multa claritate asupra acestui subiect de interes public.

Citeste si...
Armata Germana are nevoie de 75.000 de soldati mai mult pentru a raspunde amenintarii din partea Rusiei

Sursa imaginii: —

Subiecte abordate in articol: termoficare, granturi, proiecte, Primaria Bucuresti, Ministerul Energiei

Informatiile din acest articol se bazeaza pe declaratiile oficiale ale Ministrului Energiei, Sebastian Burduja, si Primarului General al Capitalei, Nicusor Dan, citate de agentii de presa precum Agerpres si publicatiile de stiri online.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole