23.8 C
București
17 iunie 2024

Descinderi surpriza ale politiei in cazul uriasei evaziuni fiscale cu deseuri reciclabile

Citeste si ...

Impactul operatiunii fara precedent a autoritatilor impotriva gruparii infractionale specializate in evaziune fiscala prin achizitii si vanzari fictive de deseuri continua sa faca valuri. Politistii si procurorii au descins la nu mai putin de 13 adrese din sase judete ale tarii, intr-o actiune de anvergura menita sa destructureze lantul fraudulos si sa puna capat prejudiciului urias adus bugetului de stat.

Șapte firme si patru persoane fizice vizate de ancheta de amploare

Conform Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, cercetarile au scos la iveala un adevarat lant al fraudei, in care reprezentantii a sapte societati comerciale ar fi inregistrat operatiuni fictive de vanzari si achizitii reciproce de deseuri reciclabile in perioada 2017-2023. In acest fel, ei au reusit sa justifice provenienta deseurilor prin inregistrarea de achizitii de la persoane fizice care, in realitate, nu predau nicio cantitate.

Pentru a destructura reteaua infractionala, fortele de ordine au descins la adresele unor persoane juridice din judetele Olt, Dolj, Ilfov, Teleorman, Valcea si Capitala. In prezent, sunt vizate sapte persoane juridice si patru fizice, prejudiciul estimat ridicandu-se la aproximativ 3 milioane de lei.

Anchetatorii au miscat din temelii intreaga operatiune ilegala

„Precizam ca aceste activitati nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, au subliniat anchetatorii care, totusi, par a fi miscat din temelii o intreaga retea de evaziune fiscala de amploare.

Ancheta a necesitat eforturi conjugate ale procurorilor de la Parchetul Olt, politistilor Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, luptatorilor de la Actiuni Speciale si efectivelor IPJ din Olt, Ilfov, Teleorman si Politia Capitalei.

Descinderi surpriza ale politiei in cazul uriasei evaziuni fiscale cu deseuri reciclabile
Descinderi surpriza ale politiei in cazul uriasei evaziuni fiscale cu deseuri reciclabile

Spectaculoase la prima vedere, percheziitile ample vizau, de fapt, sa stranga date si probe esentiale pentru a confisca activele ilicite si a taia circuitul fraudei de la radacina. Astfel, bugetul national ar putea fi protejat de viitoare pierderi financiare uriase.

Prin aceasta ofensiva decisiva, anchetatorii au aratat fermitatea cu care abordeaza chiar si cele mai complexe cazuri de crima economica organizata. Societatea are nevoie de un semnal puternic ca autoritatile sunt pregatite sa apere interesele statului si ale cetatenilor de orice retele infractionale indraznete.

Distribuie aceasta stire pentru a contribui la informarea publica si ia atitudine in comentarii! Ce crezi ca ar mai putea face statul pentru a preveni astfel de evaziuni fiscale de proportii? Propune solutii!

Citeste si...
Zelenski Prezinta Planul de Pace pentru Ucraina la Summitul International

Sursa imaginii: [Social Media]

Subiecte abordate in articol: Perchezitii, Evaziune fiscala, Deseuri reciclabile, Economie, Infractiuni

Articolul se bazeaza pe informatii furnizate de autoritatile statului in cadrul anchetei si datele mentionate de institutiile implicate.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Descinderi surpriza ale politiei in cazul uriasei evaziuni fiscale cu deseuri reciclabile