23.8 C
București
17 iunie 2024

Egiptul solicita comunitatea internationala sa opreasca stramutarea fortata a palestinienilor din Gaza

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi cere ajutor umanitar pentru Fâșia Gaza și recunoașterea statului palestinian

Citeste si ...

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a facut joi un apel catre comunitatea internationala sa impiedice orice tentativa de stramutare fortata a palestinienilor din Fasia Gaza. El a cerut furnizarea imediata a unui ajutor umanitar pe termen lung in aceasta regiune si punerea capatului asediului israelian asupra Gazei.

Al-Sissi a declarat ca nu exista cale catre pace si stabilitate in Orientul Mijlociu fara o abordare globala a cauzei palestiniene. El a insistat asupra necesitatii unui angajament serios fata de o solutie cu doua state si recunoasterea dreptului legitim al palestinienilor la un stat independent.

Escaladarea conflictului si stramutarea populatiei civile din Gaza

Egiptul solicita comunitatea internationala sa opreasca stramutarea fortata a palestinienilor din gaza
Egiptul solicita comunitatea internationala sa opreasca stramutarea fortata a palestinienilor din gaza

Razboiul actual din Fasia Gaza a provocat stramutarea majoritatii celor 2,4 milioane de locuitori ai enclavei si o catastrofa umanitara majora. Armata israeliana a anuntat recent ca a luat sub control o zona tampon strategica de 14 km de-a lungul frontierei cu Egiptul, in sudul Fasiei Gaza.

Discursul presedintelui egiptean a avut loc la un forum China-tarile arabe de la Beijing. Aici, liderul chinez Xi Jinping a chemat la organizarea unei conferinte de pace „largite” pentru rezolvarea conflictului din Gaza, reamintind necesitatea unei solutii cu doua state.

China sustine crearea unui stat palestinian independent

Xi Jinping a subliniat ca China sustine ferm crearea unui stat palestinian independent si aderarea deplina a Palestinei la ONU. Atat Egiptul, cat si China par sa incerce sa joace un rol mediator in aceasta criza regionala prelungita.

„Chem comunitatea internationala sa furnizeze imediat un ajutor umanitar pe termen lung in Fasia Gaza, sa puna capat asediului israelian si oricarei tentative de a-i constrange pe palestinieni sa-si paraseasca pamantul cu forta”, a insistat al-Sissi.

In timp ce escaladarea violentelor continua, apelurile pentru solutii diplomatice si ajutor umanitar devin din ce in ce mai presante. Ramane de vazut daca aceste eforturi vor avea succes in a aduce pacea si stabilitatea atat de necesare in regiune.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: Gaza, palestinieni, conflict, stramutare fortata, ajutor umanitar

Citeste si...
Salata traditionala greceasca: Cea mai simpla reteta

Informatiile din acest articol se bazeaza pe declaratiile oficiale ale presedintelui egiptean Abdel Fattah al-Sissi si liderului chinez Xi Jinping, citate de agentia AFP.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Egiptul solicita comunitatea internationala sa opreasca stramutarea fortata a palestinienilor din gaza