16 C
București
22 mai 2024

Erdogan anunta ca peste 1.000 de membri Hamas sunt spitalizati in Turcia!

Președintele turc Erdogan a făcut o dezvăluire șocantă: peste 1.000 de membri Hamas sunt spitalizați în Turcia, în timp ce Israel lansează ofensiva asupra Fâșiei Gaza. Aflați mai multe despre controversata situație.

Citeste si ...

Intr-o dezvaluire de ultim moment, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca peste 1.000 de membri ai miscarii palestiniene Hamas au fost spitalizati in Turcia. Aceasta declaratie uluitoare vine intr-un moment in care Israelul intensifica ofensiva sa militara asupra orasului Rafah, situat in sudul Fasiei Gaza.

Atat de multi membri ai Hamas sunt ucisi. Intregul Occident ii ataca cu toate felurile de arme si munitii,” a declarat liderul turc in fata presei, alaturi de premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Prin aceste cuvinte, Erdogan a reiterat sprijinul sau ferm pentru Hamas, un grup considerat terorist de multe tari occidentale.

Erdogan apara Hamas: „Este o organizatie de rezistenta”

In ciuda faptului ca Hamas este pe lista organizatiilor teroriste a Israelului, SUA si UE, Erdogan a luat apararea acestui grup. „A numi Hamas o organizatie terorista ar fi crud„, a afirmat el, subliniind ca Turcia si Grecia nu sunt „de acord” asupra acestei „chestiuni foarte importante”.

„Dimpotriva, Hamas este o organizatie de rezistenta„, a insistat presedintele turc, care luna trecuta l-a primit pe liderul politic al miscarii palestiniene, Ismail Haniyeh.

Declaratiile lui Erdogan vin in contextul in care, pe 7 octombrie, comandouri Hamas infiltrate din Gaza au efectuat o serie de atacuri impotriva Israelului, soldate cu peste 1.170 de morti, in mare parte civili, potrivit unui bilant AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Erdogan anunta ca peste 1.000 de membri Hamas sunt spitalizati in Turcia!
Erdogan anunta ca peste 1.000 de membri Hamas sunt spitalizati in Turcia! 4

Operatiune militara de anvergura si blocada stricta in Gaza

Ca raspuns, Israelul a promis sa anihileze Hamas, lansand o vasta operatiune militara in Fasia Gaza si impunand un blocat strict asupra teritoriului. Potrivit celui mai recent bilant al Ministerului Sanatatii Hamas, 35.091 de persoane au murit in Fasia Gaza de la inceputul conflictului armat dintre Israelul si miscarea islamista palestiniana.

  • Estimari socante: Peste 1.000 de membri Hamas spitalizati in Turcia, potrivit lui Erdogan
  • Declaratii controversate: Presedintele turc apara Hamas, numindu-l „organizatie de rezistenta”
  • Operatiune militara israeliana: Israel intensifica ofensiva asupra Fasiei Gaza in incercarea de a anihila Hamas
  • Bilant tragic: 35.091 de morti in Gaza de la debutul conflictului, potrivit autoritatilor Hamas
Citeste si...
Florin Piersic s-a infectat cu stafilococ auriu inainte de internare - Detalii despre infectia grava

In ciuda condamnarilor internationale, Turcia pare sa ramana un aliat de nadejde al Hamas, oferind sprijin diplomatic si, aparent, chiar asistenta medicala pentru membrii sai. Aceasta situatie tensionata ridica semne de intrebare cu privire la viitorul relatiilor dintre Turcia si Occident, dar si cu privire la perspectivele de pace in conflictul izraeliano-palestinian.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole