29.8 C
București
22 iunie 2024

FIFA va propune instituirea unor sanctiuni obligatorii impotriva rasismului

Organismul fotbalistic mondial pregătește măsuri severe pentru a elimina actele de discriminare rasială

Citeste si ...

FIFA intentioneaza sa introduca noi reguli obligatorii si pedepse drastice in lupta impotriva rasismului in fotbal. Aceasta initiativa va fi supusa votului la cel de-al 74-lea Congres FIFA de la Bangkok, in incercarea de a elimina actele de discriminare rasiala din sportul rege.

Propunerea in 5 puncte a FIFA

Noul secretar general al FIFA, Mattias Grafstrom, va prezenta Congresului o propunere structurata pe urmatoarele directii principale:

 1. Reguli si sanctiuni: Se va studia stabilirea unor sanctiuni obligatorii in cazul incidentelor rasiste, inclusiv pierderea meciului. Aceste reguli vor fi implementate in toate cele 211 asociatii membre.
 2. Actiune pe teren: Introducerea unui standard global pentru ca jucatorii sa raporteze incidentele rasiste, iar arbitrii sa aplice procedura in trei pasi:
  • Intreruperea meciului
  • Suspendarea jocului pana la incetarea comportamentului rasist
  • Abandonarea completa a partidei, in cazuri extreme
 3. Proceduri judiciare: Eforturi pentru ca rasismul sa fie recunoscut ca infractiune in fiecare tara si urmarit penal cu severitate.
 4. Sensibilizare: Campanii de constientizare a gravitatii actelor de rasism in fotbal.
 5. Rolul jucatorilor: Consultarea fotbalistilor, atat a celor activi, cat si a celor retrasi, pentru a gasi cele mai bune solutii.

Semnalul de alarma tras de jucatori

„Prea regulat, jucatorii sunt victime ale rasismului. Pentru a remedia acest lucru, FIFA i-a consultat in ultimele luni pe multi dintre acestia,” a explicat Grafstrom.

Gestul special propus de FIFA pentru a semnala un incident rasist consta in ridicarea mainilor de catre jucatori si incrucisarea incheieturilor, astfel incat arbitrul sa fie informat si sa poata interveni.

Procedura in 3 pasi
Pasul 1Anunt pe stadion pentru incetarea comportamentului
Pasul 2Suspendarea meciului
Pasul 3Abandonarea completa a partidei

„Toata lumea isi doreste sa schimbe aceasta situatie,” a adaugat oficialul FIFA, subliniind necesitatea unor masuri ferme.

Un pas hotarator in combaterea rasismului

FIFA va propune instituirea unor sanctiuni obligatorii impotriva rasismului
Fifa va propune instituirea unor sanctiuni obligatorii impotriva rasismului

Initiativa FIFA reprezinta un pas important in lupta impotriva rasismului in fotbal, un fenomen care continua sa afecteze sportul la nivel global. Prin impunerea unor sanctiuni severe si a unor proceduri clare, se doreste descurajarea actelor de discriminare rasiala si promovarea unui spirit de fairplay si respect.

Citeste si...
OnePlus Ace 3 Pro: Revolutia Smartphone-urilor Premium a Sosit!

Ramane de vazut daca propunerea va fi adoptata de Congresul FIFA si cum va fi implementata in practica de catre asociatiile membre. Totusi, este evident ca lumea fotbalului este hotarata sa ia masuri decisive pentru a combate rasismul si a oferi un exemplu pozitiv de incluziune si toleranta.

Actioneaza acum! Distribuie acest articol pentru a contribui la lupta impotriva rasismului in sport si in societate. Lasa un comentariu cu parerea ta despre initiativa FIFA.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

FIFA va propune instituirea unor sanctiuni obligatorii impotriva rasismului