16 C
București
22 mai 2024

Fostul avocat al lui Trump, interogat agresiv in incercarea de a-i zdrobi credibilitatea in procesul istoric

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, s-a confruntat cu un interogatoriu virulent în a doua zi a procesului intentat fostului președinte american la New York. Avocații încearcă să-i zdrobească credibilitatea.

Citeste si ...

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, s-a confruntat cu un interogatoriu virulent din partea apararii in a doua zi a procesului istoric intentat fostului presedinte american la New York. Avocatii lui Trump au incercat sa submineze marturia lui Cohen, care a sustinut ca Trump a fost direct implicat intr-un plan complicat de a cumpara tacerea unei vedete porno si de a disimula platile catre aceasta.

Blanche incearca sa-l discrediteze pe Cohen

Avocatul lui Trump, Todd Blanche, a folosit propriile cuvinte ale lui Cohen pentru a-l portretiza ca pe un tradator care a trecut de la a-l venera pe fostul presedinte la a-l injosi, numindu-l:

  • „dictator cretin”
  • „misogin ordinar”
  • „ticalos de desene animate”

Blanche a sugerat ca Cohen a fost motivat de:

  • Bani
  • Razbunare
  • Notorietate

Au fost aratate juratior imagini cu diverse obiecte anti-Trump puse in vanzare pe site-ul lui Cohen, inclusiv cani pe care scrie: „Trimiteti-l la casa mare, nu la Casa Alba”.

Fostul avocat al lui Trump, interogat agresiv in incercarea de a-i zdrobi credibilitatea in procesul istoric
Fostul avocat al lui Trump, interogat agresiv in incercarea de a-i zdrobi credibilitatea in procesul istoric 4

Cohen sustine ca Trump i-a ordonat sa o plateasca pe Stormy Daniels

In zilele anterioare, Cohen a declarat ca:

  1. Trump i-a ordonat sa o plateasca pe Stormy Daniels in 2016 pentru a pastra tacerea despre o presupusa aventura
  2. Trump a aprobat apoi un plan de a-i rambursa banii printr-o serie de facturi false
  3. Plata a avut drept scop sa nu-i torpileze lui Trump campania prezidentiala

Cohen a stat aproximativ 9 ore in boxa martorilor, raspunzand la intrebarile procurorilor. El a mai declarat ca Trump era preocupat exclusiv de impactul pe care povestea lui Daniels l-ar putea avea asupra candidaturii sale la Casa Alba, si nu de efectul asupra sotiei si familiei sale.

Trecutul controversat al lui Cohen, exploatat de aparare

Trecutul zbuciumat al lui Cohen le-a oferit avocatilor lui Trump munitie pentru contrainterogatoriu. El a stat intr-o inchisoare federala pentru diverse infractiuni, inclusiv pentru plata catre Stormy Daniels, si a recunoscut ca a mintit sub juramant.

Blanche a trecut metodic prin comentariile publice ample ale lui Cohen despre Trump de-a lungul anilor pentru a sublinia transformarea sa dintr-un angajat loial al lui Trump intr-un dusman.

Citeste si...
Moartea presedintelui iranian, un moment de cotitura in Orientul Mijlociu

Procesul lui Trump se apropie de final, iar marturia lui Cohen a reprezentat un moment cheie. Desi acesta a adus acuzatii grave la adresa fostului presedinte, apararea incearca sa-i discrediteze credibilitatea exploatandu-i trecutul controversat.

Ramane de vazut cum vor evalua juratii probele si argumentele prezentate. Indiferent de rezultat, acest proces fara precedent va ramane in istorie ca o premiera in justitia americana.

Distribuie acest articol pentru a afla si altii detalii din culisele primului proces penal intentat unui fost presedinte american! Lasa un comentariu cu parerea ta despre acest caz istorico.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole