29 C
București
16 iunie 2024

Frigarui din Piept de Pui cu Sos de Alune – Reteta Perfecta pentru Gratar!

Transformă-ți grătarul cu rețeta noastră de frigărui din piept de pui cu sos de alune. Gust inedit și arome delicioase garantate!

Citeste si ...

Ai cautat vreodata o reteta care sa imbine gustul delicat al puiului cu un sos bogat si aromat? Ei bine, frigaruile din piept de pui cu sos de alune sunt exact ceea ce cauti! Aceasta reteta nu doar ca va surprinde papilele gustative ale invitatilor tai, dar va aduce si un plus de originalitate meselor tale. Haide sa descoperim impreuna cum se prepara acest fel de mancare deosebit.

Ingrediente si Cantitati

  • Pentru kebab:
    • Piept de pui – 500 g
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Suc de lamaie – 1 lingura
    • Usturoi – 2 catei
    • Rozmarin – 1 crenguta
    • Sare, piper – dupa gust
  • Pentru sosul de alune:
    • Alune (decojite) – 100 g
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Usturoi – 1 catel
    • Suc de lamaie – 2 linguri
    • Sare, piper – dupa gust

Cum sa Pregatesti Reteta de Frigarui din Piept de Pui cu Sos de Alune

o farfurie de frigarui de pui
Frigarui din piept de pui cu sos de alune - reteta perfecta pentru gratar!
  1. Marinarea Puiului
    • Taie pieptul de pui in bucati mici.
    • Intr-un bol, amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul tocat, rozmarinul, sarea si piperul.
    • Adauga bucatile de pui si lasa-le la marinat timp de 30 de minute. Marinarea este esentiala pentru a patrunde aromele in carne si a o face frageda.
  2. Pregatirea Sosului de Alune
    • Pune alunele intr-un blender si macina-le pana devin firimituri grosiere.
    • Intr-o tigaie, prajeste usor alunele macinate in uleiul de masline.
    • Adauga usturoiul tocat, sucul de lamaie, sarea si piperul.
    • Fierbe sosul la foc mic timp de cateva minute, amestecand continuu pana ajunge la o consistenta placuta.
  3. Prepararea Frigaruilor
    • Aseaza bucatile de pui marinate pe frigarui.
    • Gateste frigaruile pe gratar sau intr-o tigaie pana cand sunt complet gatite, asigurandu-te ca sunt rumenite uniform.
  4. Servirea
    • Serveste frigaruile fierbinti, alaturi de sosul de alune preparat. Acestea sunt perfecte pentru a fi savurate intr-o seara de vara alaturi de prieteni si familie.

Sfaturi si Trucuri pentru Frigarui din Piept de Pui cu Sos de Alune

  • Marinarea: Pentru a obtine cea mai buna aroma, este important sa lasi puiul la marinat suficient timp. Daca ai posibilitatea, lasa puiul sa se marineze peste noapte.
  • Consistenta Sosului: Sosul nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea gros. Ajusteaza proportia ingredientelor pentru a obtine consistenta dorita.
  • Prajirea Alunelor: Alunele usor prajite isi dezvaluie aroma, ceea ce face sosul deosebit de gustos. Nu le arde, doar prajeste-le pana devin aurii.
Citeste si...
Presedintele Klaus Iohannis, departe de sefia NATO, insa cu sanse la un post de top in UE?

Beneficiile Sanatoase ale Alunelor

  • Grasimi Sanatoase: Alunele contin grasimi monosaturate benefice pentru sistemul cardiovascular. Aceste grasimi pot ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si la cresterea colesterolului bun (HDL).
  • Vitamine si Minerale: Alunele sunt o sursa excelenta de vitamine B, vitamina E, magneziu, calciu, fier si potasiu. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru mentinerea sanatatii oaselor si a sistemului nervos.
  • Antioxidanti: Bogate in vitamina E si alti antioxidanti, alunele ajuta la protejarea celulelor de deteriorarea radicalilor liberi.
  • Functia Creierului: Nutrientii din alune sustin functia creierului si pot ajuta la imbunatatirea functiei cognitive.
  • Controlul Greutatii: Alunele sunt satioase si satisfacatoare, ceea ce poate ajuta la controlul greutatii atunci cand sunt consumate cu moderatie.
  • Digestie: Datorita continutului lor de fibre alimentare, alunele ajuta la imbunatatirea digestiei si pot promova regularitatea intestinului.

Intrebari si Raspunsuri pentru Frigarui din Piept de Pui cu Sos de Alune

o frigaruie de pui pe o placa de lemn
Frigarui din piept de pui cu sos de alune - reteta perfecta pentru gratar!
  1. Pot folosi alt tip de carne in loc de piept de pui?
    • Da, poti folosi si alte tipuri de carne, precum curcan sau porc, insa timpul de marinare si gatire poate varia.
  2. Ce alte tipuri de nuci pot folosi pentru sos?
    • In loc de alune, poti folosi migdale, caju sau nuci pecan pentru a varia aroma sosului.
  3. Cum pot face reteta mai picanta?
    • Adauga fulgi de ardei iute sau piper cayenne in marinata sau in sos pentru a adauga un plus de picant.
  4. Cat timp pot pastra sosul de alune?
    • Sosul de alune poate fi pastrat la frigider intr-un recipient etans pentru pana la 5 zile.

Speram ca aceasta reteta va aduce un plus de savoare meselor tale si va deveni una dintre preferatele tale. Incearca-o si impartaseste-ne parerea ta in comentarii. Pofta buna!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Frigarui din piept de pui cu sos de alune - reteta perfecta pentru gratar!