22.8 C
București
18 iunie 2024

Mii de manifestanti pro-palestinieni la Ziua Nakba pe strazile Berlinului: „Numarul participantilor a depasit asteptarile”

Aproape 6.200 de persoane au protestat pașnic la Berlin pentru drepturile palestinienilor, depășind estimările cu 210%. Citiți despre apelurile la pace și unitate în fața provocărilor.

Citeste si ...

La Berlin, aproximativ 6.200 de persoane s-au adunat sambata pentru a-si arata sprijinul fata de cauza palestiniana si a marca Ziua Nakba, cunoscuta si ca Ziua Catastrofei. Potrivit politiei germane, prezenta impresionanta a depasit estimarile initiale de doar 2.000 de participanti.

Ziua Nakba comemoreaza expulzarea fortata a peste 760.000 de palestinieni din teritoriile lor in timpul Razboiului Arab-Israeli din 1948, care a dus la crearea statului Israel. La 76 de ani de la acest moment tragic, manifestantii au umplut strazile capitalei germane pentru a atrage atentia asupra continuei suferinte a poporului palestinian.

Proteste anuale de solidaritate cu Palestina

Protestele de solidaritate cu Palestina au loc in fiecare an la Berlin in jurul datei de 15 mai, cand este marcata Ziua Nakba. Anul acesta, numarul mare de participanti a transmis un puternic semnal de sustinere pentru drepturile palestinienilor.

„Vedem aceste manifestatii ca fiind extrem de importante pentru a tine vie cauza palestiniana in inimile si mintile oamenilor,” a declarat Ahmed Khalil, un activist local pentru drepturile omului. „Prezenta noastra in numar mare pe strazi arata ca lumea nu a uitat suferinta poporului palestinian.”

Chemari la pace si rezolvarea conflictului

In timpul protestelor pasnice, manifestantii au scandat lozinci cerand:

  • Incetarea ocupatiei israeliene in Teritoriile Palestiniene
  • Recunoasterea dreptului la autodeterminare al palestinienilor
  • Gasirea unei solutii pasnice, negociate, la conflictul istoric
Statistici demonstratie** **
Numar participanti6.200
Estimare initiala2.000
Crestere fata de estimare210%

„Speram ca evenimentele de astazi vor contribui la mentinerea presiunii asupra guvernelor pentru a gasi o rezolvare echitabila a conflictului,” a adaugat Khalil. „Ambele parti merita sa traiasca in pace si securitate.”

un grup de oameni care tin steaguri si semne pro palestina
Mii de manifestanti pro-palestinieni la ziua nakba pe strazile berlinului: "numarul participantilor a depasit asteptarile"

Apeluri la unitate in fata provocarilor

In pofida numarului mare de protestatari, evenimentul s-a desfasurat pasnic, fara incidente violente. Manifestantii au format un impresionant val uman pe strazile Berlinului, transmiţand un mesaj puternic de unitate in fata provocarilor cu care se confrunta poporul palestinian.

  1. Ocupatia continua a teritoriilor palestiniene
  2. Escaladarea violentelor in Fasia Gaza
  3. Incalcarea drepturilor omului
  4. Lipsa perspectivelor pentru pace
Citeste si...
Exclusive! Imagini Șocante din Interiorul Luxosului Palat al lui Putin Dezvaluite

„Trebuie sa ramanem uniti si sa ne ridicam vocile impreuna pentru a atrage atentia asupra cauzei noastre juste,” a insistat un alt protestatar pe numele sau Fatima. „Doar prin solidaritate putem face ca lumea sa asculte suferinta noastra.”

Pentru multi palestinieni si simpatizanti, Ziua Nakba ramane un memento al pierderii caminelor si teritoriilor pe care le-au suferit in urma cu decenii. Protestele anuale reaprind speranta ca drepturile lor fundamentale vor fi restabilite intr-o zi.

Manifestatiile de la Berlin au demonstrat ca solidaritatea cu cauza palestiniana ramane puternica in capitala germana si dincolo de aceasta. Participarea numeroasa trimite un semnal clar decidentilor politici ca gasirea unei solutii pasnice, durabile la conflictul israelo-palestinian este esentiala pentru stabilitatea regionala. Daca sunteti de acord cu revendicarile protestatarilor, va invitam sa distribuiti acest articol si sa va impartasiti opiniile in sectiunea de comentarii.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Mii de manifestanti pro-palestinieni la ziua nakba pe strazile berlinului: "numarul participantilor a depasit asteptarile"