34 C
București
18 iunie 2024

Gruparea de crima organizata care a adus ilegal 1.200 de migranti in Romania, sparta de DNA

Citeste si ...

Procurorii DNA au reusit sa destructureze o retea de crima organizata, condusa de un fost angajat MAI ajutat de un colonel in rezerva, care ar fi adus ilegal in tara aproximativ 1.200 de migranti. Șase persoane au fost retinute in acest dosar, dintre care seful Biroului de Imigrari din Caras-Severin, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar.

Schema sofisticata de trafic de migranti, deghizata in vize de munca

Gruparea isi desfasura activitatea sub pretextul obtinerii unor vize de munca pentru cetatenii straini. Insa, in realitate, migrantii erau ghidati pe cai ilegale catre vestul Europei, fiecare persoana platind catre retea sume cuprinse intre 3.000 si 6.000 de euro.

Anchetatorii au descins miercuri dimineata la adresele membrilor gruparii din mai multe judete, precum Caras-Severin, Arad, Timis si Mehedinti. Au fost efectuate peste 30 de perchezitii domiciliare, fiind ridicate documente si sisteme informatice.

Șeful Biroului de Imigrari Caras-Severin, retinut pentru 24 de ore

Gruparea de crima organizata care a adus ilegal 1.200 de migranti in Romania, sparta de DNA
Gruparea de crima organizata care a adus ilegal 1. 200 de migranti in romania, sparta de dna

Printre cei retinuti se numara si seful Biroului de Imigrari din Caras-Severin, care a fost adus miercuri in fata procurorilor DNA Timisoara pentru audieri. Acesta este suspectat ca ar fi facut parte din reteaua de trafic de migranti.

„Gruparea avea un mod bine pus la punct de operare si beneficia de sprijinul unor persoane din sistemul national de migratie. Anchetatorii incearca sa stabileasca intinderea exacta a retelei si toate complicatiile interne,” a declarat un ofiter DNA implicat in ancheta.

Procurorii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor implicate.

*Investigatia s-a bazat pe informatii din surse deschise, interviuri cu martori si colaborarea autoritatilor din mai multe tari europene afectate de traseele migratiilor ilegale.

Distribuie aceasta stire pentru a informa publicul despre activitatile infractionale dezmembrate de autoritatile statului! Lasa un comentariu cu parerea ta despre aceasta retea de crima organizata.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: migranti, trafic, crima organizata, retineri

Citeste si...
SUA si TikTok accelereaza procedura judiciara pentru a evita interzicerea aplicatiei

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Gruparea de crima organizata care a adus ilegal 1.200 de migranti in Romania, sparta de DNA