22.8 C
București
19 iunie 2024

Incendiu puternic intr-o cladire dezafectata din Bucuresti. Pompierii intervin cu forte impresionante

🔥 Pompierii intervin de urgență pentru a stinge un incendiu violent într-o clădire abandonată din apropierea Clubului Dinamo. Detalii în articol.

Citeste si ...

Un incendiu de proportii a izbucnit luni dupa-amiaza intr-o cladire dezafectata situata in imediata apropiere a Clubului Dinamo din Sectorul 2 al Capitalei. Degajarile masive de fum au alertat locuitorii zonei si au mobilizat un numar impresionant de forte de interventie.

Mobilizare de forte pentru stingerea incendiului

Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISU B-IF), la fata locului au fost trimise nu mai putin de opt autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, o autospeciala de descarcerare, precum si Detasamentul de Salvatori Speciali. De asemenea, la locul incendiului a fost trimisa si o ambulanta SMURD, pentru a asigura asistenta medicala de urgenta in caz de nevoie.

Imagini impresionante surprinse de martori si postate pe retelele sociale arata cum flacarile mistuitoare si fumul dens se ridica la zeci de metri inaltime deasupra cladirii cuprinse de foc. Pompierii depun eforturi sustinute pentru a tine focul sub control si a impiedica extinderea sa la alte constructii din zona.

Cladire dezafectata, posibil adapost pentru persoane fara adapost

Cladirea in care a izbucnit incendiul se afla intr-o stare avansata de degradare, fiind dezafectata de mai multi ani. Exista suspiciuni ca imobilul era folosit ca adapost temporar de catre persoane fara adapost din zona, ceea ce ridica temeri cu privire la posibile victime.

Pana la acest moment nu au fost raportate victime, insa operatiunile de cautare si salvare continua. Pompierii incearca sa patrunda in interiorul cladirii pentru a se asigura ca nu exista persoane prinse in capcana flacarilor.

Incendiu puternic intr-o cladire dezafectata din bucuresti. pompierii intervin cu forte impresionante
Incendiu puternic intr-o cladire dezafectata din bucuresti. Pompierii intervin cu forte impresionante

Degajari masive de fum si risc de extindere a incendiului

Incendiul se manifesta cu degajari impresionante de fum, care se vad de la mare distanta si afecteaza calitatea aerului in zona. Autoritatile au emis avertizari catre populatie de a evita pe cat posibil zona incidentului si de a tine geamurile inchise pentru a preveni patrunderea fumului in locuinte.

Exista de asemenea riscul extinderii incendiului la alte cladiri invecinate, in special in conditiile in care vantul sufla cu putere si poate antrena scanteile si jar la distanta. Pompierii au mobilizat echipamente suplimentare pentru a asigura protectia constructiilor din jur si a limita pagubele.

Citeste si...
Malta respinge extradarea Printului Paul al Romaniei, dar decizia nu este definitiva

Cauza incendiului, necunoscuta deocamdata

Incendiu puternic intr-o cladire dezafectata din bucuresti. pompierii intervin cu forte impresionante
Incendiu puternic intr-o cladire dezafectata din bucuresti. Pompierii intervin cu forte impresionante

Deocamdata nu se cunosc cauzele exacte care au dus la izbucnirea acestui incendiu de proportii. Anchetatorii urmeaza sa se deplaseze la fata locului imediat ce focul va fi lichidat complet, pentru a strange probe si indicii care sa conduca la stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a declansat dezastrul.

Ipotezele vehiculate neoficial includ un scurtcircuit la instalatiile electrice improvizate ale cladirii dezafectate, un foc deschis lasat nesupravegheat de persoanele care se adaposteau temporar acolo sau chiar un act intentional de incendiere. Toate aceste variante vor fi analizate indeaproape de anchetatori.

Incendiul de la cladirea dezafectata din apropierea Clubului Dinamo a mobilizat forte impresionante si tine inca in alerta pompierii bucuresteni. Chiar daca focul a fost localizat si exista speranta ca va fi lichidat in curand, pericolul nu a trecut. Ramane de vazut care vor fi concluziile anchetei si masurile care se impun pentru a preveni pe viitor asemenea incidente in cladirile abandonate, care reprezinta adevarate capcane mortale.

Sursa: Stirileprotv.ro Sursa imagini: ISU B-IF Subiecte abordate in articol: incendiu, Bucuresti, cladire dezafectata, pompieri

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Incendiu puternic intr-o cladire dezafectata din bucuresti. pompierii intervin cu forte impresionante