16 C
București
22 mai 2024

Cand intra pensiile in iunie 2024? Asteptare prelungita pentru pensionari

Pensionarii vor fi nevoiți să aștepte peste 40 de zile pentru a primi pensiile în iunie, din cauza devansării plăților în mai. Află ce soluții există pentru a depăși această perioadă dificilă.

Citeste si ...

Pensionarii vor fi nevoiti sa astepte mai mult decat de obicei pentru a primi pensiile in luna iunie. Aceasta situatie poate reprezenta o provocare pentru multi dintre ei, in special pentru cei cu venituri reduse si care abia se descurca de la o luna la alta. Motivul principal pentru intarzierea platilor este faptul ca, in luna anterioara, pensiile au fost virate mai devreme decat era planificat, din cauza sarbatorilor pascale.

Prin urmare, intervalul de timp pana la urmatoarea plata va depasi 40 de zile, ceea ce poate crea dificultati financiare pentru unii pensionari. Cititorii sunt incurajati sa citeasca in continuare pentru a afla mai multe detalii despre situatia pensiilor din luna iunie si modalitatile de plata.

Decizia guvernamentala privind plata pensiilor inaintea Pastelui

La solicitarea premierului Romaniei, Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a initiat un proiect de Hotarare de Guvern si un Memorandum pentru a permite plata pensiilor inainte de sarbatorile pascale. Aceasta decizie a fost luata pentru a usura situatia financiara a pensionarilor in perioada respectiva.

Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale a subliniat eforturile depuse de catre toate institutiile implicate pentru a face posibila devansarea platii pensiilor:

„Devansarea platii pensiilor inainte de sarbatorile de Paste presupune un efort sustinut pentru care vreau sa le multumesc tuturor celor implicati, colegilor din minister, Casei Nationale de Pensii Publice si caselor teritoriale de pensii, bancilor comerciale cu care CNPP are incheiate conventii si, nu in ultimul rand, reprezentantilor Postei Romane, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi sa ajunga cat mai repede la pensionari.”

Modalitati de plata a pensiilor

Pensiile pot fi achitate prin diverse modalitati, inclusiv:

  1. Mandat postal, livrat la domiciliul beneficiarului sau al mandatarului.
  2. Virament in cont curent sau cont de card, la una dintre bancile partenere cu Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) pentru plata drepturilor de pensie.

Asteptarea prelungita pentru pensionarii cu plata pe card

Dintre toate modalitatile de plata, cea mai lunga perioada de asteptare o vor avea pensionarii care primesc banii prin virament in cont curent sau card bancar. In mod obisnuit, aceste plati sunt disponibile in data de 12 a fiecarei luni, cel tarziu in 13. Insa, in luna iunie, acestia vor fi nevoiti sa astepte mai mult de 40 de zile.

Citeste si...
SUA si TikTok accelereaza procedura judiciara pentru a evita interzicerea aplicatiei
Modalitate de plataPerioada obisnuitaIunie 2024
Cont curent/card12-13 ale lunii> 40 zile
Mandat postalDupa 12-13 ale luniiDupa 40 zile

Asadar, situatia poate fi una provocatoare pentru multi pensionari, in special pentru cei cu venituri reduse, care se bazeaza pe acesti bani pentru a-si acoperi nevoile de baza.

Solutii si masuri de prevenire

Cand intra pensiile in iunie 2024? Asteptare prelungita pentru pensionari
Cand intra pensiile in iunie 2024? Asteptare prelungita pentru pensionari 4

Pentru a preveni dificultatile financiare cauzate de aceasta intarziere, pensionarii sunt incurajati sa ia in considerare urmatoarele solutii:

  • Planificarea bugetului: Realizarea unui buget detaliat poate ajuta la o mai buna gestionare a cheltuielilor si a resurselor financiare disponibile.
  • Economisirea in avans: Daca este posibil, economisindu-se o parte din pensia lunii mai, ar putea fi evitate lipsurile financiare in perioada de asteptare.
  • Solicitarea de asistenta: In cazuri extreme, pensionarii pot solicita ajutor financiar temporar de la rude, prieteni sau organizatii de caritate.

Totodata, autoritatile sunt incurajate sa ia masuri pentru a evita astfel de situatii in viitor si a asigura o plata la timp a pensiilor, pentru a nu afecta veniturile si calitatea vietii pensionarilor.

In concluzie, intarzierea platii pensiilor in luna iunie poate reprezenta o provocare semnificativa pentru multi pensionari, in special pentru cei cu venituri mai mici. Insa, prin planificare atenta si sprijin adecvat, acestia ar putea depasi mai usor aceasta perioada dificila.

Experienta din acest an ar trebui sa serveasca drept un semnal de alarma pentru autoritati, evidentiind necesitatea de a lua masuri pentru a preveni astfel de situatii in viitor si a asigura o plata la timp a pensiilor, pentru a proteja bunastarea pensionarilor.

Impartasiti acest articol pentru a informa si alti pensionari despre situatia din luna iunie si lasati un comentariu cu experientele sau sugestiile dumneavoastra legate de aceasta problema.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole