22.9 C
București
25 iulie 2024

Israelul este acuzat de tratament brutal: Un palestinian ranit legat de un vehicul militar

Citeste si ...

Fortele israeliene sunt implicate intr-un nou incident controversat, dupa ce au fost acuzate ca au legat sambata un palestinian ranit de capota unui vehicul militar in timpul unui raid la Jenin, in Cisiordania ocupata. Un videoclip care a devenit viral arata un barbat palestinian identificat ca Moudjahed Azmi, legat de un vehicul militar care trecea printre doua ambulante.

Armata israeliana recunoaste incidentul, dar justifica actiunea

Potrivit Reuters, armata israeliana a recunoscut incidentul si a precizat ca fortele sale au fost atacate si au ripostat, ranind un suspect inainte de a-l prinde. Intr-un comunicat, Fortele de Aparare Israeliene (IDF) au admis ca „suspectul a fost luat de forte in timp ce era legat deasupra unui vehicul” si predat ulterior medicilor pentru tratament.

Un act condamnat ca „neconform cu valorile” armatei

Cu toate acestea, IDF a recunoscut ca „comportamentul fortelor din inregistrarea video a incidentului nu este conform cu valorile” armatei israeliene. Potrivit familiei lui Azmi, a avut loc un raid de arestare, iar el a fost ranit in timpul operatiunii. Cand familia a cerut o ambulanta, armata l-a luat pe Mujahed, l-a legat de capota si a plecat.

Comportamentul fortelor din inregistrarea video a incidentului nu este conform cu valorile armatei israeliene,” a mai spus IDF, adaugand ca incidentul va fi investigat si rezolvat corespunzator.

Violentele in crestere in Cisiordania

Israelul este acuzat de tratament brutal: Un palestinian ranit legat de un vehicul militar
Israelul este acuzat de tratament brutal: un palestinian ranit legat de un vehicul militar

Violentele din Cisiordania, care erau deja in crestere inainte de razboiul dintre Israel si Hamas din Gaza, au escaladat de atunci cu raiduri frecvente ale armatei asupra grupurilor de militanti, violente ale colonistilor evrei in satele palestiniene si atacuri palestiniene mortale.

Apel la distribuire si comentarii

Incidentul ilustreaza escaladarea tensiunilor si violentelor in regiune, intr-un conflict inca nerezolvat. Acest caz poate creste presiunea internationala asupra Israelului pentru a respecta drepturile omului si a gasi o rezolvare pasnica. Distribuiti acest articol pentru a contribui la constientizarea situatiei si lasati un comentariu pentru a impartasi perspectivele voastre.

Citeste si...
Stare de alerta in Taiwan: 45 de avioane militare chineze zboara in apropierea insulei

Sursa imaginii: Profimedia

Subiecte abordate in articol: Israel, Palestina, Violente, Drepturi Omului, Conflict

Acest articol se bazeaza pe o relatare de la Reuters cu privire la incidentul confirmat de armata israeliana.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole