22.9 C
București
25 iulie 2024

Atacuri aeriene israeliene lasa zeci de palestinieni morti in Gaza

Citeste si ...

Autoritatile palestiniene anunta cel putin 38 de morti, printre care si civili, in urma unor raiduri aeriene masive intreprinse de Israel asupra cartierelor dens populate al-Shati si al-Tuffah din Gaza. Armata israeliana sustine ca a vizat „infrastructura militara” a gruparii Hamas care controleaza Fasia Gaza.

Un comandant de rang inalt, tinta atacurilor

Potrivit presei israeliene, atacurile au avut ca obiectiv uciderea unui comandant de rang inalt al Hamas. Gruparea militanta palestiniana acuza Israelul ca a vizat populatia civila si promite „sa faca ocupatia si liderii sai nazisti sa plateasca”.

Imagini de pe retelele sociale arata o scena de cosmar in cartierele lovite – cladiri distruse, strazi pline de moloz si fum inalt deasupra orasului. Numerosi palestinieni sunt inca prinsi sub daramaturi, iar serviciile de urgenta depun eforturi pentru a-i salva.

Atacuri aeriene israeliene lasa zeci de palestinieni morti in Gaza
Atacuri aeriene israeliene lasa zeci de palestinieni morti in gaza

Ofensiva israeliana in Gaza, in a opta luna

Campania terestra si aeriana a Israelului in Gaza a fost declansata in octombrie anul trecut, dupa ce militanti Hamas au patruns in sudul Israelului, ucigand aproximativ 1.200 de persoane si luand peste 250 de ostatici, conform calculelor armatei israeliene.

Ofensiva a lasat deja Gaza in ruine, cu peste 37.400 de morti in randul palestinienilor potrivit autoritatilor locale si aproape intreaga populatie fara adapost. Atacurile se concentreaza acum asupra ultimelor zone neocupate de fortele israeliene – Rafah la sud si zona Deir al-Balah.

Conflictul dintre Israel si militantii palestinieni pare departe de a se incheia, cu ciclurile de violenta care se succed fara rezolvarea problemelor de fond. Ambele parti sufera pierderi grele, dar populatia civila din Gaza ramane cea mai vulnerabila.

Impartasiti aceasta stire pentru a sprijini jurnalismul obiectiv. Lasati un comentariu cu perspectiva dvs. sobre situatia din Gaza.

Sursa imaginii: Reuters

Subiecte abordate in articol: Conflict Israel-Palestina Gaza atacuri aeriene victime civile

Bazat pe rapoartele agentiilor internationale de presa AFP si Reuters.

Citeste si...
Jocul periculos al Chinei intre Occident si Rusia: "Untul si banii pentru unt" nu pot merge impreuna

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole