22.8 C
București
18 iunie 2024

Mircea Geoana si Emil Boc, cei mai apreciati lideri de catre romani, potrivit unui sondaj INSCOP

Citeste si ...

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, conduc detasat in clasamentul increderii publicului, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda News.ro. Studiul releva o stare de nemultumire a populatiei fata de clasa politica actuala si o preferinta pentru lideri neimplicati direct in conducerea tarii.

Conform sondajului, 37% dintre participanti au declarat ca au incredere destul de multa si foarte multa in Mircea Geoana, in timp ce 36,3% au aceeasi apreciere pentru Emil Boc. Acestia sunt urmati de Victor Ponta (24,9%), Marcel Ciolacu (24%), Nicolae Ciuca (20%), George Simion (19,8%) si Diana Șosoaca (18,5%). Rezultatele reflecta o distantare evidenta a publicului de liderii partidelor politice actuale.

Topul Notorietatii la Romani

In ceea ce priveste notorietatea, Victor Ponta ocupa primul loc, fiind cunoscut de 96,4% dintre participanti. Pe urmatoarele pozitii se afla Diana Șosoaca (95%), Marcel Ciolacu (94,2%), Emil Boc (90,9%) si Mircea Geoana (89,1%). Liderii USR, Dacian Ciolos si Catalin Drula, se situeaza pe ultimele locuri in acest clasament, cu 84,5%, respectiv 46,7%.

Mircea geoana si emil boc, cei mai apreciati lideri de catre romani, potrivit unui sondaj inscop
Sondaj inscop: mircea geoana conduce in clasamentul increderii, urmat de emil boc şi victor ponta / topul notorietaţii este deschis de ponta, urmat de diana şoşoaca

Nemultumirea Fata de Clasa Politica Actuala

Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research, a subliniat ca rezultatele sondajului evidentiaza atat starea de nemultumire a populatiei, cat si o anumita preferinta consistenta pentru repere politice neimplicate direct in conducerea tarii in acest moment. De asemenea, a precizat ca nici liderii partidelor de opozitie nu reusesc deocamdata sa atinga niveluri foarte ridicate de incredere.

„Datele releva ca doi lideri care nu sunt implicati direct in viata politica nationala si anume: secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, respectiv primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc conduc detasat in clasamentul increderii. Cei doi se mentin in varful acestei ierarhii de peste jumatate de an, ceea ce scoate in evidenta atat starea de nemultumire, cat si o anumita preferinta consistenta a populatiei Romaniei pentru repere politice neimplicate direct in conducerea tarii in acest moment.”

Metodologia Sondajului

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research in perioada 20-25 mai 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul esantionului simplu, stratificat, a fost de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste. Eroarea maxima admisa a datelor este de ±2,95%, la un grad de incredere de 95%.

Citeste si...
Descarcari electrice si vijelii in Moldova si nordul Munteniei, sambata - Cod galben ANM

Sondajul evidentiaza nevoia unei reinnoire a clasei politice si a unui dialog mai strans cu cetatenii pentru a restabili increderea in liderii alesi. Desi Mircea Geoana si Emil Boc se bucura de apreciere, cu siguranta romanii asteapta solutii concrete la probleme precum inflatia, sanatatea sau educatia de la clasa politica actuala.

Faceti clic pe butonul de distribuire pentru a impartasi aceasta stire cu prietenii si cunostintele voastre. De asemenea, va incurajam sa lasati un comentariu si sa va exprimati opinia despre aceasta tema.

Sursa imaginii: Digi TV

Subiecte abordate in articol: sondaj INSCOP, incredere lideri, notorietate, Mircea Geoana, Emil Boc

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Mircea geoana si emil boc, cei mai apreciati lideri de catre romani, potrivit unui sondaj inscop