27.8 C
București
25 iulie 2024

Noul termen in procesul lui Vlad Pascu aduce dezamagire pentru familiile victimelor accidentului de la 2 Mai

Citeste si ...

Judecatoria Mangalia a stabilit vineri, 21 iunie 2024, un nou termen in dosarul lui Vlad Pascu, tanarul acuzat ca a provocat accidentul mortal de la 2 Mai din august 2023. Instanta a amanat procesul pentru data de 14 august si a dispus efectuarea unei noi expertize medico-legale pentru persoanele vatamate in urma accidentului.

Aceasta decizie vine ca o lovitura pentru familiile celor doi tineri decedati in accident, care isi pierd speranta ca se va face dreptate. Parintii victimelor au declarat ca sunt profund dezamagiti de modul in care evolueaza procesul si de faptul ca instanta a respins recent cererea lor de schimbare a incadrarii juridice a faptei.

Expertiza medico-legala ar putea schimba incadrarea juridica

Noua expertiza medico-legala dispusa de instanta ar putea aduce modificari in dosarul lui Vlad Pascu. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezinta una dintre partile vatamate, a declarat ca, in functie de concluziile medicilor legisti, s-ar putea schimba incadrarea juridica in cazul lui Pascu:

„In functie de concluzia medicilor legisti, ar putea fi schimbata incadrarea juridica in cazul lui Pascu, din vatamare corporala, in vatamare corporala cu circumstante agravante.”

Aceasta posibila schimbare a incadrarii juridice ar putea aduce pedepse mai aspre pentru Vlad Pascu, in cazul in care va fi gasit vinovat.

Familiile victimelor isi pierd increderea in justitie

Parintii lui Sebastian Olariu si mama Robertei Dragomir, tinerii decedati in accidentul de la 2 Mai, si-au exprimat public dezamagirea fata de evolutia procesului. Ei au declarat ca nu mai au nicio speranta ca se va face dreptate in acest caz.

Tatal lui Sebastian a afirmat: „Cred ca aveam toate argumentele posibile! Și ne-a dat peste cap! Este foarte greu. De cand am aflat, toata saptamana am fost terminati. La cata incredere aveam eu in doamna judecator mi s-au sters toate. Nu mai am nicio incredere in nimeni. Suntem foarte dezamagiti, nu mai avem nicio speranta, se pare ca legile din tara asta sunt facute sa nu fie respectate de oamenii cu bani.”

Citeste si...
Romania primeste avertisment de la Comisia Europeana: Deficitul bugetar, cel mai mare din UE

Mama Robertei a adaugat: „Nu mai venim cu nicio speranta. Sunt ferm convinsa ca nu vom gasi dreptate, pentru ca la noi in tara, cei care au bani conduc.”

Aceste declaratii reflecta o profunda lipsa de incredere in sistemul judiciar si sentimentul ca justitia nu este egala pentru toti cetatenii.

Noul termen in procesul lui Vlad Pascu aduce dezamagire pentru familiile victimelor accidentului de la 2 Mai
Noul termen in procesul lui vlad pascu aduce dezamagire pentru familiile victimelor accidentului de la 2 mai

Vlad Pascu, schimbat la infatisare si atitudine

La termenul de vineri, Vlad Pascu a aparut in fata instantei vizibil schimbat fata de aparitiile anterioare. Tanarul era imbracat elegant, cu un sacou bleumarin, camasa visinie si cravata. Observatorii au remarcat si o schimbare in atitudinea sa.

Avocatul lui Vlad Pascu, Adrian Bendeac, a declarat: „Noi nu avem nicio solicitare. Din contra. Ceilalti colegi au solicitat sa fie audiat un martor.”

Impactul tragediei asupra familiilor victimelor

In cadrul procesului, un martor din partea familiei lui Sebastian Olariu a vorbit despre impactul devastator pe care l-a avut accidentul asupra intregii familii. Aceste marturii subliniaza consecintele pe termen lung ale tragediei si suferinta continua a celor apropiati victimelor.

Contextul accidentului de la 2 Mai

Reamintim ca accidentul s-a produs in august 2023, in statiunea 2 Mai din judetul Constanta. Vlad Pascu, aflat sub influenta drogurilor, a intrat cu masina intr-un grup de tineri, ucigand doi dintre ei si ranind alti trei. Cazul a starnit o ampla dezbatere publica despre siguranta rutiera si consumul de substante interzise la volan.

Procesul lui Vlad Pascu continua sa atraga atentia opiniei publice, ridicand intrebari importante despre functionarea sistemului judiciar din Romania. Amanarea repetata a procesului si respingerea cererilor familiilor victimelor au dus la o erodare a increderii in actul de justitie. Ramane de urmarit cum va evolua cazul si daca noua expertiza medico-legala va aduce schimbari semnificative in dosar.

Va incurajam sa urmariti in continuare evolutia acestui caz si sa va exprimati opinia in comentarii. Credeti ca se va face dreptate in final?

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: proces Vlad Pascu, accident 2 Mai, justitie Romania, expertiza medico-legala

Citeste si...
Summitul de pace pentru Ucraina din Elvetia, boicotat de Kremlin si mai multe tari?

Articolul se bazeaza pe informatii furnizate de Judecatoria Mangalia, declaratii ale avocatilor si familiilor implicate in proces, precum si pe relatari ale presei.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole