27 C
București
18 iunie 2024

Papa Francisc, o aparitie inedita in mijlocul copiilor de Ziua Mondiala a Copiilor

Ocazie specială pentru micii credincioși de a se întâlni cu Suveranul Pontif

Citeste si ...

Sarbatoarea recenta organizata in cinstea celor mici a reprezentat un moment unic pentru Papa Francisc. Acesta a participat la un eveniment tematic, alaturi de copii din toate colturile lumii, transmiţand un mesaj de pace si speranta.

Pe Stadionul Olimpic din Roma, Sfantul Parinte a dat startul unui meci amical de fotbal intre doua echipe formate din sportivi tineri. Intr-o ipostaza neobisnuita pentru un suveran pontif, Papa Francisc, cunoscut pentru pasiunea sa pentru acest sport, a dat el insusi lovitura de incepere a jocului.

Mii de copii entuziasmati au umplut tribunele pentru a-l intampina pe liderul Bisericii Catolice. Acesta a pastrat un aer relaxat si jovial pe tot parcursul evenimentului, oferind o imagine plina de caldura umanã in mijlocul celor mici. Un gest apreciat atat de parinti, cat si de micutii prezenti.

„Știu ca sunteti intristati de razboaiele care provoaca atat de multe morti si suferinte. Sunteti ingrijorati de schimbarile climatice si de consecintele lor”, a mentionar Papa Francisc in mesajul adresat copiilor.

Initiativa inedita a fost lansata chiar de Suveranul Pontif, ca raspuns la intrebarea unui copil de ce nu exista o zi speciala dedicata celor mici, la fel ca Ziua Mondiala a Tineretului pentru adolescenti.

Intalnirea de pe stadion a fost precedata de un dialog deschis intre Papa si un grup de copii ucraineni si palestinieni, afectati de conflictele armate din regiunile lor de provenienta. Acesta le-a transmis un mesaj de speranta, sustinand ca „pacea este intotdeauna posibila” daca oamenii isi dau mana si promoveaza intelegerea reciproca.

Evenimentul de la Roma a reprezentat un nou prilej pentru Papa Francisc de a-si exprima grija si compasiunea fata de soarta celor mici si de viitorul lumii in care traim. Accentul pus pe valori precum dragostea, toleranta si protejarea mediului a fost clar subliniat in discursul Suveranului Pontif.

Ceremonia de incheiere va avea loc duminica, intr-o slujba oficiata chiar de Papa in Piata Sfantul Petru din Vatican.

Citeste si...
Cod portocaliu in mai multe judete: Averse torentiale, vant puternic si grindina de mari dimensiuni
Papa Francisc in haine albe
Papa francisc, o aparitie inedita in mijlocul copiilor de ziua mondiala a copiilor

Aceasta prima editie a Zilei Mondiale a Copiilor organizata la Roma a reprezentat un moment memorabil pentru toti participantii. Un eveniment plin de semnificatii, menite sa readuca in prim-plan importanta grijii fata de cei mici, liderii de maine ai lumii, intr-o lume framantata de conflicte si schimbari climatice. Speram ca initiativa sa capete o amploare globala in viitor si sa inspire parti cat mai largi ale societatii.

Sursa: Agerpres

Sursa imagini: Vatican News

Subiecte abordate in articol: #PapaFrancesc, #ZiuaMondialaaCopiilor, #fotbal, #copii

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Papa francisc, o aparitie inedita in mijlocul copiilor de ziua mondiala a copiilor