26.6 C
București
25 iunie 2024

Peste 500 de voluntari ai campaniei „O Romanie Curata Incepe de Acasa” au colectat 22 de tone de deseuri si au plantat 2.500 de puieti

În anul 2024, campania de mediu a reunit sute de entuziaști pentru protejarea naturii

Citeste si ...

Pe fondul unei constientizari tot mai acute a importantei protejarii mediului inconjurator, initiativa „O Romanie Curata Incepe de Acasa” a strans laolalta voluntari dedicati pentru a curata si reimprospata zone naturale din toata tara. Proiectul, aflat la cea de-a saptea editie, a fost organizat de catre Procter & Gamble si Act for Tomorrow, reunind eforturi remarcabile pentru a promova dezvoltarea durabila.

Actiuni de amploare in 6 orase din Romania

Perioada aprilie-iunie a insemnat un adevarat maraton al voluntariatului, desfasurat in 6 orase importante ale tarii: Bucuresti/Ilfov, Pitesti, Iasi, Ploiesti, Fagaras si Craiova. Peste 400 de voluntari s-au dedicat colectarii deseurilor aruncate in mod iresponsabil in natura, reusind sa adune peste 22 de tone de deseuri. Aceste deseuri vor fi preluate de catre organizatiile abilitate, o parte dintre ele urmand a fi reciclate.

Plantarea puietilor – o activitate emblematica pentru regenerarea mediului

Pe langa eforturile de curatare, campania a pus un accent deosebit pe refacerea spatiilor verzi. In primavara acestui an, peste 100 de voluntari au participat la o ampla actiune de plantare de puieti in Urlati, judetul Prahova. Astfel, un numar impresionant de 2.500 de puieti au fost plantati, contribuind la regenerarea padurilor si crearea unor noi habitate pentru speciile salbatice.

Andrei Cosuleanu, Presedintele Act for Tomorrow, a subliniat semnificatia profunda a acestei initiative:

„O Romanie Curata Incepe de Acasa este mai mult decat un proiect, este o miscare, un efort colectiv si un exercitiu de mobilizare comunitara, in care sutele de voluntari care ne sunt alaturi an de an au o misiune comuna: aceea de a se implica pentru a contribui ca lumea sa devina un loc mai verde si mai curat pentru noi si generatiile viitoare.”

O traditie a implicarii civice

Peste 500 de voluntari ai campaniei "O Romanie Curata Incepe de Acasa" au colectat 22 de tone de deseuri si au plantat 2.500 de puieti
Peste 500 de voluntari ai campaniei "o romanie curata incepe de acasa" au colectat 22 de tone de deseuri si au plantat 2. 500 de puieti

Lansata in anul 2018, campania „O Romanie Curata Incepe de Acasa” a evoluat intr-o traditie si un simbol al angajamentului civic. De-a lungul anilor, ea a reunit peste 3.500 de voluntari din 24 de orase din Romania, rezultand in colectarea a peste 44 de tone de deseuri si plantarea a peste 12.500 de puieti.

Citeste si...
Zodii care pot avea provocari mari pe data de 17 mai 2024: nativii pusi la incercare de Univers

Aceasta initiativa reprezinta un exemplu stralucit al modului in care companiile si organizatiile non-profit pot colabora pentru a promova dezvoltarea durabila si a sensibiliza populatia cu privire la protectia mediului inconjurator. Prin eforturile reunite ale voluntarilor, campania a reusit sa aduca o schimbare concreta in peisajul natural al Romaniei, transformand deseurile abandonate in spatii verzi revigoratoare.

Urmarind aceasta tendinta pozitiva, putem privi cu optimism spre un viitor mai curat si mai verde pentru generatiile urmatoare. Campania ramane un model de urmat in ceea ce priveste implicarea comunitatii si promovarea valorilor ecologice.

Distribuiti aceasta stire si implicati-va activ in protectia mediului inconjurator! Doar impreuna putem construi o lume mai curata si mai sustenabila.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: deseuri, mediu, voluntariat, protectia naturii, plantare puieti

Sursa de expertiza: Comunicatul de presa al campaniei „O Romanie Curata Incepe de Acasa”, declaratiile reprezentantilor organizatiilor implicate.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole