20.2 C
București
25 iulie 2024

Planul B al lui Putin: Cucerirea nelimitata a teritoriilor din Ucraina, potrivit expertilor americani

Citeste si ...

Planurile lui Vladimir Putin privind invazia din Ucraina par sa se fi schimbat dramatic, potrivit analizelor recente ale expertilor americani. Daca initial liderul de la Kremlin intentiona sa subjuge tara vecina si sa instaleze un regim marioneta la Kiev, acum obiectivul sau pare sa fie cucerirea fara limite a cat mai mult teritoriu ucrainean posibil.

Institutul pentru Studierea Razboiului (ISW), un think tank de prestigiu din Washington, a publicat un nou raport care dezvaluie noul plan B al lui Putin. Expertii americani sustin ca presedintele rus si conducerea sa au stabilit in mod intentionat sa nu puna nicio limita obiectivelor de cucerit in Ucraina. Mai mult, s-a sugerat repetat ca si zonele din afara regiunilor Herson, Zaporojie, Donetk si Luhansk ar face parte din Rusia, potrivit publicatiei Newsweek.

Rusia vrea sa mentina operatiunile militare pe mai multe fronturi

Potrivit analizei ISW, Rusia vede necesitatea strategica de a continua operatiunile militare pe mai multe fronturi pentru a impiedica Ucraina sa desfasoare cu succes o contraofensiva. Mentinerea initiativei si ocuparea de noi teritorii par sa fie prioritatile actuale ale Kremlinului in acest conflict prelungit.

Nicole Wolkov, cercetator pentru Rusia la ISW, a declarat pentru Newsweek ca planurile Rusiei de a prelungi razboiul il vor stimula pe Putin sa stabileasca noi obiective teritoriale. „Putin apreciaza probabil ca poate valorifica capacitatea Rusiei de a mentine initiativa in aceasta perioada pentru a ocupa mai mult teritoriu”, a explicat Wolkov.

Un razboi prelungit ar putea determina extinderea ambitiilor teritoriale ale Rusiei

ISW avertizeaza ca un conflict de durata in Ucraina il va stimula pe Putin sa stabileasca in mod explicit noi obiective teritoriale, atata timp cat considera ca fortele ucrainene nu pot opri avansul trupelor rusesti. Oficialitatile de la Moscova au negat in mod repetat existenta statului si a culturii ucrainene si si-au aratat interesul pentru teritorii dincolo de cele patru regiuni deja anexate.

Planul B al lui Putin: Cucerirea nelimitata a teritoriilor din Ucraina, potrivit expertilor americani
Planul b al lui putin: cucerirea nelimitata a teritoriilor din ucraina, potrivit expertilor americani

Expertii americani subliniaza importanta furnizarii rapide a ajutorului militar catre Ucraina pentru a schimba cursul razboiului. „Daca armele sunt livrate in timp util si consecvent, acest lucru ar putea ajuta Ucraina sa desfasoare operatiuni ofensive”, a declarat Wolkov in contextul conflictului in desfasurare.

Citeste si...
Horoscop 19 Iunie 2024: Surprize si Previziuni pentru Zodii

Zelenski: Rusia a lansat sute de bombe impotriva Ucrainei intr-o saptamana

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvaluit amploarea atacurilor rusesti din ultima perioada. Intr-o postare pe reteaua de socializare X (fosta Twitter), el a afirmat ca „numai in aceasta saptamana, Rusia a folosit peste 800 de bombe aeriene ghidate impotriva Ucrainei. Impotriva oraselor si comunitatilor noastre, impotriva oamenilor nostri, impotriva a tot ceea ce face viata normala”.

Situatia din Ucraina ramane tensionata, iar ambitiile teritoriale ale lui Putin par sa nu cunoasca limite in acest moment. Comunitatea internationala urmareste cu ingrijorare evolutia conflictului si face apel la o solutionare pasnica a acestuia.

Este esential ca lumea democratica sa continue sprijinul pentru Ucraina in fata agresiunii rusesti. Doar prin unitate si solidaritate putem spera la o pace durabila in regiune. Distribuie acest articol pentru a creste gradul de constientizare privind pericolele reprezentate de politica expansionista a Kremlinului!

Sursa imaginii: X

Subiecte abordate in articol: razboi Ucraina, Putin plan Ucraina, cucerire ucraina, teritorii ucraina

Sursa: Raport al Institutului pentru Studierea Razboiului (ISW), un think tank de la Washington, Statele Unite.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole