22.9 C
București
25 iulie 2024

PNL isi va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale, spune

Citeste si ...

„Va pot spune cu toata responsabilitatea ca Partidul National Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale”, a declarat miercuri liderul liberalilor, Nicolae Ciuca. El afirma ca suma rezultatelor PSD si PNL este considerabil mai mare decat votul obtinut pe lista comuna la alegerile recente.

Candidatura PNL la prezidentiale

Ciuca a subliniat ca partidul sau va merge pe aceeasi linie abordata si in campania pentru alegerile locale, axandu-se pe proiecte si obiective astfel incat sa ramana in „decenta pe care incercam si despre care vorbim si trebuie sa o generam pentru fiecare dintre cetateni.”

„Va pot spune cu toata responsabilitatea ca Partidul National Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale. Toate aceste scenarii, cum este normal in viata politica si in dezbaterea publica, fac deliciul analizelor. Nu se va schimba aceasta abordare si PNL va avea candidat la prezidentiale,” a spus Ciuca pentru Mediafax.

Mobilizarea electoratului pentru fiecare partid

Liderul PNL a explicat ca decizia are la baza mobilizarea electoratului pentru valorile si identitatea fiecarui partid in parte. „Daca ne uitam la cifrele obtinute de fiecare partid, suma lor e considerabil mai mare decat votul obtinut pe lista comuna. Electoratul fiecaruia dintre noi trage si se mobilizeaza pentru valorile si identitatea fiecarui partid. Sustin cu tarie ca fiecare dintre noi sa ne mobilizam electoratul si sa avem propriile optiuni pentru a intra in alegerile prezidentiale si generale,” a adaugat Ciuca.

Tandemul „Ciuca presedinte – Ciolacu premier”?

PNL isi va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale, spune
Pnl isi va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale, spune

Intrebat daca vede posibil un tandem in care el sa fie presedinte, iar liderul PSD Marcel Ciolacu sa fie premier, Ciuca a afirmat:

„Dupa ce avem alegerile si vedem rezultatele si optiunea la vot, trebuie sa existe o majoritate considerabila care sa formeze o coalitie pentru a putea guverna pe principiul stabilitatii. Cum vedem perspectiva, cel putin pe termen scurt, va fi nevoie de stabilitate politica.”

Coalitia guvernamentala poate functiona, spune Ciuca

Presedintele PNL a declarat ca, in opinia sa, coalitia poate functiona chiar daca va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidentiale.

Citeste si...
Spitalele din Rafah, tinta loviturilor israeliene care adancesc criza umanitara la Gaza

„Aici este vorba de o confruntare politica. Sigur, nu ne asteptam sa fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasa in ceea ce priveste guvernarea, iar de partea cealalta, asa cum am facut si in campania la locale, vom merge pe aceeasi linie a proiectelor, a obiectivelor,” a concluzionat liderul PNL.

Nicolae Ciuca a facut aceste declaratii in contextul discutiilor privind viitoarele alegeri prezidentiale si posibilele scenarii post-electorale. Desi PNL si PSD au format o alianta la guvernare in actuala legislatura, cele doua partide ar putea avea candidati separati la functia de presedinte al Romaniei.

Perspectiva: Declaratiile lui Ciuca arata determinarea PNL de a-si pastra propria identitate si electorat in fata alegerilor prezidentiale si parlamentare care se prefigureaza a fi extrem de competitive. In acelasi timp, el a sugerat ca o eventuala coalitie guvernamentala cu PSD dupa alegeri nu este exclusa, subliniind nevoia de stabilitate politica pe termen scurt.

Distribuie acest articol si lasa un comentariu pentru a afla mai multe perspective asupra acestui subiect!

Sursa imaginii: [Fotografie socal media]

Subiecte abordate in articol: alegeri prezidentiale, PNL, Nicolae Ciuca, campanie, partide politice

Articolul se bazeaza pe declaratiile facute de Nicolae Ciuca in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Mediafax.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole