26.6 C
București
25 iunie 2024

Raid israelian devastator in Rafah: 12 palestinieni ucisi intr-un atac aerian de dimineata

Citeste si ...

Potrivit medicilor din Gaza, fortele israeliene au ucis cel putin 12 palestinieni intr-un raid aerian lansat in zorii zilei asupra orasului Rafah, in sudul Fasiei Gaza. Luptele au continuat si in alte cateva zone din enclava de coasta.

Israelul preia controlul asupra zonei tampon de la granita cu Egiptul

La o zi dupa ce a declarat ca fortele sale au preluat controlul asupra unei zone tampon de-a lungul frontierei dintre Fasia Gaza si Egipt, Israelul si-a continuat ofensiva asupra Rafah. Preluarea zonei tampon ii confera Israelului autoritate efectiva asupra intregii frontiere terestre a Fasiei Gaza.

Israelul sustine ca aceasta miscare a taiat o ruta folosita de teroristii Hamas pentru a introduce ilegal arme in Gaza in timpul celor peste sapte luni de razboi, care a devastat o mare parte din teritoriu si a provocat temeri de foamete.

Civili palestinieni ucisi in raiduri aeriene israeliene

Raid israelian devastator in rafah: 12 palestinieni ucisi intr-un atac aerian de dimineata
Raid israelian devastator in rafah: 12 palestinieni ucisi intr-un atac aerian de dimineata

Surse medicale din Gaza au declarat ca 12 palestinieni, toti civili, au fost ucisi si un numar nespecificat de alte persoane au fost ranite intr-un atac aerian israelian in timp ce incercau sa recupereze cadavrul unui civil in centrul orasului Rafah.

Un alt civil palestinian a fost ucis intr-un raid aerian asupra taberei de refugiati Al-Shati, la vest de orasul Gaza, in nordul enclavei dens populate, potrivit medicilor.

Ciocniri in intreaga Fasie Gaza, in ciuda ordinului CIJ

Israelul a raportat ciocniri in sudul, centrul si nordul Gaza, dar nu a comentat imediat despre decesele raportate in Rafah, unde sute de mii de palestinieni stramutati s-au refugiat la inceputul razboiului.

Serviciile de comunicatii au fost intrerupte in Rafah, a anuntat compania palestiniana de telecomunicatii Jawa intr-un comunicat.

Israelul si-a continuat raidurile asupra Rafah, in ciuda unui ordin al Curtii Internationale de Justitie (CIJ), instanta suprema a ONU, de a opri atacurile. CIJ a cerut, de asemenea, eliberarea ostaticilor detinuti de Hamas in Gaza.

Bilant tragic: peste 36.000 de palestinieni ucisi in razboiul din Gaza

Conform Ministerului Sanatatii din enclava condusa de Hamas, peste 36.000 de palestinieni au fost ucisi in razboiul aerian si terestru al Israelului in toata Gaza, dintre care 53 au fost ucisi in ultimele 24 de ore.

Citeste si...
Cutremur de 3,1 grade pe scara Richter in judetul Buzau

Israelul si-a lansat ofensiva dupa ce teroristii Hamas au trecut din Gaza in sudul Israelului la 7 octombrie anul trecut, au ucis 1.200 de persoane si au rapit peste 250, potrivit bilantului israelian.

Eforturi de mediere pentru incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Statele Unite, Egipt si Qatar au fost implicate in eforturile de mediere a discutiilor indirecte intre Israel si Hamas pentru a aranja o incetare a focului si eliberarea ostaticilor ramasi. Aceste discutii au intrat in impas, ambele parti acuzandu-se reciproc pentru lipsa de progres.

Hamas a declarat ca nu va continua negocierile in timpul „agresiunii”, dar ca este pregatita pentru un „acord complet” daca Israelul opreste razboiul. Israelul a respins ofertele anterioare ale Hamas ca fiind insuficiente si a declarat ca este hotarat sa anihileze un grup care urmareste distrugerea sa.

Pe masura ce razboiul se prelungeste, malnutritia s-a raspandit in Gaza, in timp ce livrarile de ajutoare au incetinit, iar Organizatia Natiunilor Unite a avertizat asupra foametei incipiente. Situatia umanitara critica din Fasia Gaza ramane o preocupare majora pentru comunitatea internationala, care indeamna la oprirea imediata a conflictului si la protejarea civililor.

Distribuie acest articol pentru a creste gradul de constientizare a situatiei tragice a palestinienilor din Fasia Gaza si pentru a sustine eforturile de pace. Lasa un comentariu cu gandurile tale despre acest conflict devastator.

Sursa imaginii: Captura de ecran

Subiecte abordate in articol: raid aerian israelian Rafah Fasia Gaza victime civile palestinieni

*Articolul se bazeaza pe informatiile si declaratiile furnizate de medici din Gaza, oficiali israelieni si organizatii internationale, cum ar fi ONU si CIJ, implicate in eforturile de mediere a conflictului.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole