22.8 C
București
18 iunie 2024

Strategia ucrainenilor pentru a-si apara avioanele F-16 de rusi: Mutarea constanta si reteaua de autostrazi pentru aterizari de urgenta

Rusia intenționează să găsească și să distrugă avioanele F-16 occidentale trimise în Ucraina. Dmitro Jmailo dezvăluie strategia ucrainenilor: mutarea constantă a avioanelor și construirea unei rețele de autostrăzi pentru aterizări de urgență.

Citeste si ...

Rusia va incerca o varietate de metode pentru a gasi si distruge avioanele de lupta F-16 occidentale cand vor ajunge in Ucraina, potrivit directorului Centrului ucrainean pentru securitate si cooperare, Dmitro Jmailo. Oficialul a precizat ca Fortele Aeriene ucrainene vor folosi aceleasi tactici si strategii de protectie a aviatiei pe care le-au aplicat de la inceputul invaziei ruse la scara larga.

Pregatiri pentru protejarea avioanelor

„Toata aviatia a fost pregatita pentru invazie, iar in momentul loviturilor masive pe teritoriul Ucrainei, aceasta se afla in cea mai mare parte in aer. Chiar inainte de invazie, se construia o retea de autostrazi unde puteau ateriza avioanele”, a explicat Jmailo.

Oficialul a avertizat ca „aeronavele occidentale, F-16, vor fi intr-adevar vanate de rusi”, care vor folosi „o serie de masuri de informatii, inclusiv imagini prin satelit si sabotori”.

Mutarea constanta a avioanelor, esentiala pentru supravietuire

Pentru a contracara amenintarile, Jmailo sustine ca „Cred ca avioanele F-16 vor fi mutate in mod constant, astfel incat sa nu stea intr-un singur loc. In caz contrar, va fi foarte, foarte dificil sa pastram avioanele„.

Presedintele Volodimir Zelenski a anuntat ca primele avioane de lupta F-16 vor intra in serviciul Fortelor Armate ucrainene in acest an, desi intr-un numar mic, insuficient pentru a juca un rol cheie in confruntarile de pe front.

Perspectiva expertilor militari

Strategia ucrainenilor pentru a-si apara avioanele F-16 de rusi: Mutarea constanta si reteaua de autostrazi pentru aterizari de urgenta
Strategia ucrainenilor pentru a-si apara avioanele f-16 de rusi: mutarea constanta si reteaua de autostrazi pentru aterizari de urgenta

Potrivit generalului locotenent in rezerva al Fortelor Aeriene americane, David Deptul, F-16 va permite ucrainenilor sa loveasca tinte cheie din Rusia si va reduce capacitatea ocupantilor de a-si desfasura fortele in Ucraina. Țari precum Olanda si Danemarca au anuntat ca vor permite avioanelor livrate Kievului sa fie folosite pentru a lovi teritoriul rusesc.

Analistul militar Tom Cooper a explicat ca, in razboaiele prelungite precum cel din Ucraina, aproximativ o treime din aeronave pot fi in mod constant pregatite pentru lupta, o treime sunt folosite pentru antrenament, iar o treime sunt supuse intretinerii. „Din cauza situatiei critice de pe front, e greu de crezut ca Ucraina va astepta sa ajunga mai multe aeronave„, a adaugat Cooper.

Citeste si...
Ciclonul Remal a maturat Bangladeshul si India, provocand inundatii si pagube materiale - Cel putin 9 morti in cele doua tari

Desi numarul initial de F-16 va fi limitat, autoritatile ucrainene se asteapta ca aceste avioane sa ofere un avantaj semnificativ pe linia frontului si in apararea spatiului aerian. Strategia de mutare constanta si reteaua de autostrazi pentru aterizari de urgenta sunt cruciale pentru a proteja aceste aeronave de atacurile rusesti si a le mentine operationale.

Distribuiti acest articol pentru a informa publicul despre eforturile Ucrainei de a-si proteja noile capabilitati aeriene si lasati un comentariu cu parerea dumneavoastra.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: avioane F-16, forte aeriene ucrainene, tactici aviatie, razboi Rusia-Ucraina

Sursa expertiza/date: Dmitro Jmailo (director Centrul ucrainean pentru securitate si cooperare), Volodimir Zelenski (presedinte Ucraina), general David Deptul (Forte Aeriene americane), analist militar Tom Cooper.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Strategia ucrainenilor pentru a-si apara avioanele F-16 de rusi: Mutarea constanta si reteaua de autostrazi pentru aterizari de urgenta