23.8 C
București
17 iunie 2024

Trupurile neinsufletite ale ostaticilor rapiti de Hamas, descoperite in tuneluri din Jabalia

Armata israeliană a găsit cadavrele a 4 ostatici, răpiți în octombrie de Hamas, în tuneluri din Jabalia, Fâșia Gaza. Crește tensiunea în conflict.

Citeste si ...

Armata israeliana a anuntat ca a gasit trupurile neinsufletite ale celor patru ostatici rapiti de gruparea militanta palestiniana Hamas intr-un atac comis in octombrie anul trecut. Ramasitele celor patru victime se aflau intr-un tunel subteran din orasul Jabalia, situat in nordul Fasiei Gaza, acolo unde au avut loc lupte intense in zilele precedente.

Descoperirea macabra in timpul unei operatiuni de noapte

Potrivit declaratiilor facute de armata israeliana, soldatii au localizat si extras cadavrele ostaticilor in timpul unei „operatiuni de noapte” desfasurate pe baza informatiilor obtinute in urma unor interogatorii. Fortele israeliene au inspectat initial o cladire suspecta, unde au descoperit o intrare intr-un tunel subteran.

„Soldatii au intrat apoi in tunelul subteran in timpul unei operatiuni de noapte si au luptat in interior. In timpul acestei operatiuni, soldatii au localizat corpurile ostaticilor si le-au extras din tunel”, a precizat armata intr-un comunicat.

Potrivit sursei militare, cele patru persoane – Ron Benjamin, Shani Louk, Amit Buskila si Itzhak Gelerenter – au fost ucise in timpul atacului comis de Hamas la 7 octombrie 2023 in sudul Israelului.

Trei dintre victime au fost luate ostatice la un festival muzical

Dintre cei patru ostatici, trei au fost rapiti in timp ce incercau sa fuga de la un festival de muzica de langa Fasia Gaza. Shani Louk, o tanara de 23 de ani cu cetatenie germano-israeliana, Amit Buskila si Itzhak Gelerenter au fost „luati ostatici si ucisi cu brutalitate” de Hamas la festivalul Nova, a declarat vineri purtatorul de cuvant al armatei, Daniel Hagari.

Un alt ostatic, Ron Benjamin in varsta de 53 de ani, si-a gasit sfarsitul intr-un mod la fel de tragic. Masina sa a fost gasita ciuruita de gloante in momentul in care acesta intentiona sa mearga cu bicicleta in apropierea frontierei cu Fasia Gaza, dar s-a intors cand a auzit sirenele de avertizare.

Peste 100 de ostatici inca retinuti de Hamas

Trupurile neinsufletite ale ostaticilor rapiti de hamas, descoperite in tuneluri din jabalia
Shani Louk, o tanara de 23 de ani cu cetatenie germano-israeliana, a fost ucisa de Hamas la 7 octombrie 2023Foto: Antonio Pisacreta 

Potrivit informatiilor furnizate de armata israeliana, dintre cele 252 de persoane luate ostatice de Hamas la 7 octombrie, 124 sunt inca retinute in Gaza, iar 37 au murit.

Citeste si...
Donald Trump a implinit 78 de ani. Ar putea deveni cel mai in varsta presedinte american investit vreodata

Aceste noi detalii privind soarta tragica a celor patru ostatici israelieni vin la cateva zile dupa ce trupurile neinsufletite au fost repatriate in Israel, in urma operatiunii desfasurate de fortele armate pe baza informatiilor obtinute in timpul interogatoriilor.

Tensiuni in crestere in conflictul israeliano-palestinian

Descoperirea macabra alimenteaza din nou tensiunile in conflictul israeliano-palestinian, care a cunoscut o escaladare semnificativa in ultimele luni. Atacurile si represaliile reciproce dintre cele doua tabere au dus la pierderi de vieti omenesti de ambele parti, inclusiv civili nevinovati.

Expertii avertizeaza ca lipsa unor eforturi diplomatice sustinute pentru gasirea unei solutii pasnice ar putea duce la o noua spirala a violentei in regiune, cu consecinte imprevizibile. Comunitatea internationala indeamna partile implicate sa revina la masa negocierilor si sa caute cai pentru rezolvarea pasnica a conflictului si stabilirea unei paci durabile.

Sursa imagini: Getty Images

Subiecte abordate in articol: conflict israeliano-palestinian, Hamas, Fasia Gaza, ostatici, armataisraeliana

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Trupurile neinsufletite ale ostaticilor rapiti de hamas, descoperite in tuneluri din jabalia