34 C
București
18 iunie 2024

Perchezitii de amploare impotriva traficului de droguri in vestul tarii

Percheziții la 16 suspecți care ar fi comercializat canabis, cocaină și diverse droguri sintetice către consumatori din Timiș. 24 de percheziții domiciliare și 37 de tranzacții ilegale documentate de anchetatori.

Citeste si ...

Politistii si procurorii au descins marti dimineata la 16 suspecti, efectuand 24 de perchezitii domiciliare in judetul Timis, intr-un dosar de trafic cu substante interzise. Anchetatorii sustin ca gruparea ar fi comercializat in mod repetat canabis, metamfetamina, cocaina, MDMA si diverse droguri sintetice catre consumatori din regiune, fiind documentate 37 de tranzactii ilegale incepand din 2022.

Actiunea de amploare a vizat un grup infractional organizat, banuit de trafic cu droguri de risc si mare risc, precum si cu substante psihoactive. Percheziitiile au fost puse in aplicare de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, alaturi de procurorii DIICOT.

Droguri Periculoase Comercializate in Timis

Potrivit anchetatorilor, cele 16 persoane vizate ar fi detinut si vandut in mod repetat urmatoarele substante interzise catre consumatori din judetul Timis:

  • Canabis
  • Metamfetamina cristalizata (CMC, cristal)
  • Cocaina
  • MDMA
  • MDMB-4en Pinaca – drog sintetic de mare risc
  • MDMB-Inaca – drog sintetic de mare risc
  • ADB-Butinaca – drog sintetic de mare risc

Conform politistilor, pe parcursul investigatiilor au fost documentate 37 de tranzactii ilegale cu aceste substante interzise.

Audieri la DIICOT Timisoara

Toate persoanele retinute in urma percheziitiilor vor fi audiate la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara (DIICOT).

Autoritatile precizeaza ca au beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, precum si al Biroului Tehnic si de Criminalistica din cadrul DIICOT pentru aceasta actiune.

Forte Masive la Fata Locului

Actiunea de amploare s-a desfasurat cu implicarea unui numar semnificativ de forte de ordine din regiunea de vest a tarii:

  • Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis
  • Jandarmi din Gruparea de Jandarmi Mobili „Glad Voievod” Timisoara
Perchezitii de amploare impotriva traficului de droguri in vestul tarii
Perchezitii de amploare impotriva traficului de droguri in vestul tarii

Autoritatile par hotarate sa lupte ferm impotriva traficului cu substante interzise in aceasta zona a tarii.

Desi traficul de droguri reprezinta o amenintare constanta la adresa securitatii si sanatatii publice, operatiuni ample precum cea de astazi demonstreaza implicarea si eforturile sustinute ale autoritatilor in combaterea acestui flagel. Speram ca actiunile intreprinse vor duce la destructurarea retelelor infractionale implicate si la descurajarea altora de a se angaja in activitati ilegale similare. Siguranta comunitatilor noastre depinde de eforturile conjugate ale tuturor.

Sursa: HotNews.ro Sursa imagini: Social Media Subiecte abordate in articol: trafic droguri, perchezitii, DIICOT, Timisoara

Citeste si...
Lovitura dura impotriva industriei de jocuri de noroc in Romania: Autoritatile anunta modificari care incrimineaza pacanelele ilegale

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Perchezitii de amploare impotriva traficului de droguri in vestul tarii