22.8 C
București
18 iunie 2024

Ucraina impune restrictii severe pentru barbatii care traiesc in strainatate

Din cauza penuriei de soldați, autoritățile ucrainene au decis că bărbații care trăiesc în străinătate și se întorc acasă nu vor mai avea voie să părăsească Ucraina, ci vor fi recrutați pentru a lupta în război. Află mai multe despre această decizie controversată.

Citeste si ...

Ucraina a impus noi restrictii privind circulatia cetatenilor sai de sex masculin care traiesc peste hotare. Incepand cu 1 iunie, barbatii cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, desi aveau permise de sedere in tarile respective, nu vor mai putea parasi Ucraina daca se intorc pe teritoriul acesteia. Decizia are ca scop suplimentarea randurilor armatei in timpul razboiului cu Rusia.

„Cetatenii ucraineni care au parasit Ucraina de mai mult de trei luni nu vor mai putea face parte din categoria persoanelor excluse din registrul recrutilor (…) si sunt obligati sa se inregistreze in armata in termen de 30 de zile”, a anuntat Andrii Demcenko, purtatorul de cuvant al pazei de frontiera ucrainene.

Presiune sporita asupra fortelor ucrainene

Aceasta decizie vine intr-un moment in care Ucraina se confrunta cu o penurie de arme si oameni, in contextul intensificarii atacurilor ruse. Presedintele Volodimir Zelenski a recunoscut ca tara sa duce lipsa de oameni, ceea ce afecteaza moralul trupelor epuizate dupa doi ani de razboi.

Ambasada SUA la Kiev a reactionat, avertizand cetatenii americani cu dubla cetatenie sa nu calatoreasca in Ucraina din cauza riscului de a nu mai putea parasi tara. „Exista un risc extrem de ridicat sa nu vi se permita sa parasiti tara”, a transmis ambasada.

Masuri extreme pentru a intari apararea

Ucraina impune restrictii severe pentru barbatii care traiesc in strainatate
Ucraina impune restrictii severe pentru barbatii care traiesc in strainatate

In ultimele luni, Ucraina a luat masuri extreme pentru a-si intari fortele armate in fata invaziei ruse. Printre acestea se numara mobilizarea detinutilor si coborarea limitei de varsta pentru recrutare la 25 de ani.

Aceste decizii reflecta disperarea Kievului de a obtine suficienti soldati pentru a tine piept ofensivei ruse. Cu toate acestea, restrictiile severe impuse cetatenilor care traiesc peste hotare ar putea conduce la tensiuni sinemultumiri.

In ciuda provocarilor majore, Ucraina ramane decisa sa-si apere independenta in fata agresiunii Rusiei. Intarirea randurilor armatei este o necesitate stringenta, insa ar putea avea un cost uman si social semnificativ.

Sursa imaginii: [Getty Images]

Citeste si...
Giganti retailul isi accelereaza digitalizarea si adoptarea inteligentei artificiale

Subiecte abordate in articol: Razboi Ucraina, Mobilizare militara, Restrictii de calatorie, Criza umanitara

Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate de purtatorul de cuvant al pazei de frontiera ucrainene, Andrii Demcenko, si pe declaratiile oficiale ale Ambasadei SUA la Kiev, potrivit agentiei AFP.

Distribuiti aceasta stire importanta si lasati un comentariu pentru a-mi spune parerea voastra despre situatia dificila cu care se confrunta Ucraina. Intelegeti provocarile cu care se confrunta aceasta tara in incercarea de a-si apara independenta?

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Ucraina impune restrictii severe pentru barbatii care traiesc in strainatate