22.8 C
București
19 iunie 2024

Un politist de frontiera din Ucraina a impuscat mortal un barbat ce incerca sa fuga in Romania

Tragedie la granița cu România: Un bărbat de 39 de ani, împușcat mortal de un polițist ucrainean de frontieră

Citeste si ...

In circumstante tragice, un barbat de 39 de ani a fost ucis de un politist de frontiera din Ucraina in timp ce incerca sa treaca ilegal granita in Romania. Acest incident socant marcheaza primul deces raportat oficial de la invazia rusa, cand legea martiala a interzis barbatilor ucraineni apti de serviciu militar sa paraseasca tara.

Detalii despre incident si investigatia in curs

Potrivit Biroului de Stat de Investigatii din Ucraina, pe data de 15 mai, in jurul orei 19:00, politistii de frontiera au descoperit un barbat indreptandu-se catre granita cu Romania. Cand acesta a ignorat ordinele de a se opri, garzile au deschis focul de avertisment, insa, tragedia s-a produs cand victima a fost impuscata mortal in cap.

Investigatiile sunt in desfasurare pentru a stabili arma folosita si agentul care a tras focul ucigas. Acest caz tragic evidentiaza tensiunile crescute de la granitele Ucrainei in urma invaziei ruse si a legii martiale impuse.

„Conform informatiilor preliminare, pe data de 15 mai, in jurul orei 19:00, soldati din detasamentul de frontiera au descoperit un barbat care se indrepta catre frontiera cu Romania. Barbatul nu a raspuns ordinelor de a se opri, astfel ca garzile de frontiera au tras focuri de avertisment, dar victima a fost impuscata in cap.” – Biroul de Stat de Investigatii din Ucraina

Cresterea tragica a numarului de incidente la frontiera cu Romania

Desi acest caz reprezinta prima impuscatura mortala raportata oficial, nu este singurul incident tragic petrecut la granita ucraineano-romana de la inceputul invaziei ruse. Agentia EFE aminteste ca aproximativ 30 de barbati ucraineni si-au pierdut viata in timp ce incercau sa traverseze ilegal raul Tisa catre Romania, dar prin inec.

Un politist de frontiera din ucraina a impuscat mortal un barbat ce incerca sa fuga in romania
Un politist de frontiera din ucraina a impuscat mortal un barbat ce incerca sa fuga in romania
Incidente la granita cu RomaniaNumar de cazuri
Impuscaturi mortale1 (caz recent)
Inecuri in raul Tisa~30 cazuri

Aceste cifre alarmante subliniaza disperarea multor barbati ucraineni de a fugi din calea razboiului, chiar cu riscul vietii. Lipsa de cai legale de a parasi tara in conditii sigure a dus la o crestere tragica a incidentelor la frontiera.

Citeste si...
Cele mai bune instrumente AI gratuite pentru designeri in 2024

Legea martiala, un obstacol pentru barbatii ucraineni

In urma invaziei ruse din februarie 2022, Ucraina a impus legea martiala, interzicand barbatilor cu varste intre 18 si 60 de ani apti pentru serviciul militar sa paraseasca tara. Aceasta masura drastica are ca scop mentinerea fortei de lupta necesare pentru apararea nationala.

Cu toate acestea, unii barbati disperati incearca sa scape de razboi prin orice mijloace, chiar cu riscul vietii. Incidentele de la granita cu Romania ilustreaza consecintele devastatoare ale acestei situatii fara precedent.

„Acesta este primul deces oficial in astfel de circumstante de cand in urma invaziei ruse in Ucraina a fost decretata legea martiala care le interzice barbatilor cu varste intre 18 si 60 de ani apti sa serveasca in armata sa paraseasca teritoriul national.” – Agentia EFE

Apel la cai legale si sigure pentru refugiati

Aceasta tragedie subliniaza nevoia urgenta de a oferi cai legale si sigure pentru refugiatii ucraineni, inclusiv barbatii afectati de legea martiala. Organizatiile umanitare si comunitatea internationala trebuie sa depuna eforturi suplimentare pentru a evita astfel de incidente devastatoare si a proteja vietile celor vulnerabili.

Impartasiti aceasta stire pentru a creste gradul de constientizare asupra situatiei dramatice din Ucraina si a necesitatii de a oferi sprijin si cai sigure pentru refugiati. Lasati un comentariu cu gandurile si sugestiile dumneavoastra cu privire la modalitatile de a aborda aceasta criza umanitara.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Un politist de frontiera din ucraina a impuscat mortal un barbat ce incerca sa fuga in romania