27.1 C
București
9 septembrie 2024

Bratara Rhythm Touch, gadgetul care transforma muzica in vibratii pentru nevazatori, premiat la UTCN

Studenții de la UTCN au inventat o brățară revoluționară care permite persoanelor cu deficiențe de auz să simtă vibrațiile muzicii și să se bucure de concerte. Descoperă această invenție uluitoare!

Citeste si ...

Patru studente de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca au castigat locul I la competitia Internet of Things Student Challenge 2024 cu inventia lor revolutionara – o bratara care le permite persoanelor cu deficiente de auz sa simta vibratiile muzicii si sa se bucure de experienta concertelor.

Rhythm Touch este o bratara purtabila conceputa sa capteze sunetele prin intermediul unui microfon incorporat, sa le proceseze si sa le transforme in vibratii tactile care permit purtatorului sa simta ritmul muzicii. Conform declaratiilor uneia dintre studente, Ioana Popa, „bratara are un buton de pornire, incepe sa capteze sunetele si vibreaza pe ritmul muzicii, iar purtatorul poate dansa, simtind muzica, desi nu o aude. Nu conteaza tipul de muzicii”.

Membrii echipei castigatoare si premiul obtinut

Bratara a fost dezvoltata de o echipa formata din patru studente in anul IV la Automatica si Informatica Aplicata:

  • Bara Iulia
  • Mihali Marioara
  • Popa Ioana-Andreea
  • Rizel Maria-Catalina

Pentru aceasta inventie remarcabila, echipa a fost recompensata cu suma de 7.000 de lei.

Bratara rhythm touch, gadgetul care transforma muzica in vibratii pentru nevazatori, premiat la utcn

Despre competitia Internet of Things Student Challenge

Evenimentul final al celei de-a saptea editii a competitiei studentesti „Internet of Things Student Challenge” a avut loc pe 15 mai 2024, fiind organizat de Departamentul de Automatica din cadrul UTCN. Aceasta competitie unica in Romania in domeniul IoT le-a oferit studentilor posibilitatea de a-si transpune ideile in prototipuri functionale, beneficiind de un program de mentorat de 4 luni si explorand ecosistemul de dezvoltare din Romania.

„Internet of Things Student Challenge este un program care ofera studentilor posibilitatea de a dezvolta solutii si de a transforma produse de la idei la prototip, cu sprijinul personalului academic al Departamentului de Automatica, a celor mai buni mentori din domeniul ICT si industria de afaceri din Romania.”

Competitia a demarat in 2016 sub egida Conferintei Internationale IEEE AQTR (Automation, Quality and Testing, Robotics), devenind un forum important pentru cercetatori, producatori de echipamente, dezvoltatori de software si utilizatori finali din domeniul automatizarii, calitatii, testarii si roboticii.

Citeste si...
S-au gasit parametrii optimi pentru imprimarea 3D a antenelor 6G. Aceasta este cea mai profitabila metoda

Viitoarele provocari ale echipei Rhythm Touch

Echipa s-a calificat si in finala competitiei Innovation Labs (Demo Day) de la Bucuresti, programata pentru data de 28 mai, unde premiul cel mare este de 500.000 de euro. Aceasta noua oportunitate le va permite studentilor sa-si promoveze inventia la un nivel superior si sa atraga potentiali investitori.

Inventia Rhythm Touch este o contributie semnificativa pentru a imbunatati accesibilitatea persoanelor cu deficiente de auz la experiente culturale si de divertisment care implica muzica. Felicitari echipei castigatoare pentru creativitatea, dedicarea si impactul pozitiv al inventiei lor asupra societatii. Speram ca acest succes sa inspire si alti tineri inventatori sa exploreze solutii inovatoare pentru a face lumea mai accesibila si mai incluziva.

Sursa: DIGITALIO Sursa imagini: Social Media

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole