22.8 C
București
19 iunie 2024

Cum sa automatizati totul prin ChatGPT

Citeste si ...

Asistentul personal ChatGPT cu puteri supranaturale a ajuns! Imaginati-va un viitor in care toate activitatile si sarcinile dvs. de zi cu zi ar putea fi complet automatizate. De la scrierea de continut si pana la gestionarea task-urilor, la crearea de postari in social media si facturare – totul ar putea fi realizat doar prin cateva simple instructiuni vocale catre un asistent AI omniscient.

Aceasta viziune futurista a devenit acum o realitate accesibila tuturor, datorita puterii platformelor no-code si ale inteligentei artificiale avansate precum ChatGPT. Un utilizator dedicat si-a impartasit recent modul in care a construit un asistent personal unic pe baza ChatGPT, oferindu-i „superputeri” prin integrarea cu diverse alte instrumente si aplicatii software.

Conceptul de asistent ChatGPT personal

Ideea de baza este crearea unui GPT personalizat in cadrul platformei ChatGPT, care sa functioneze ca un veritabil asistent virtual pentru dvs. Acest asistent poate fi instruit sa inteleaga si sa execute o gama larga de sarcini si actiuni complexe, facand legatura cu diferite aplicatii si servicii pe care le utilizati in mod obisnuit.

Spre exemplu, l-ati putea instrui sa:

 • Gestioneze continutul si social media: Scrieti un articol sau un post pe blog despre un anumit subiect, optimizati-l pentru SEO si publicati-l automat pe site-ul dvs. si pe canalele de social media.
 • Automatizeze sarcini administrative: Creati facturi, inregistrati cheltuieli, programati intalniri si gestionati lista de activitati doar prin comenzi vocale sau text.
 • Integreze diverse aplicatii software: Conectati asistentul la aplicatii precum Airtable, Google Sheets, Stripe si multe altele pentru a extinde si mai mult capacitatile sale.

Obtineti un veritabil „super-asistent AI” personalizat, dedicat pentru a eficientiza si automatiza toate aspectele activitatii dvs. profesionale si personale.

Conditii si resurse necesare

Pentru a crea propriul asistent personal ChatGPT, veti avea nevoie de:

 1. Un abonament ChatGPT Plus: Este esential pentru a putea personaliza si configura un GPT dedicat. Costul este de 20$ pe luna.
 2. Platforma no-code Make.com: Aceasta platforma vizuala de automatizare va va permite sa conectati asistentul ChatGPT cu diverse aplicatii si servicii prin intermediul webhook-urilor. Planul gratuit este suficient pentru incepatori.
 3. Airtable (optional): O baza de date versatila si usor de folosit pe care o puteti integra cu asistentul dvs. pentru gestionarea task-urilor, a contactelor sau a altor date. Planul gratuit este suficient initial.
Citeste si...
O stea misterioasa zboara la viteza ametitoare, depasind chiar si rotatia galaxiei Calea Lactee

Toate resursele suplimentare necesare, precum instructiunile detaliate si fisierele de configurare, sunt disponibile in pachetul de resurse furnizat de catre autorul tutorialului video.

Configurarea asistentului personal ChatGPT

Cum sa automatizati totul prin chatgpt
Cum sa automatizati totul prin chatgpt

Primul pas este sa creati un GPT personalizat pe platforma chat.openai.com. Accesati sectiunea „Explore GPTs” si faceti clic pe „Create”. Aici veti configura identitatea, descrierea si instructiunile pentru noul dvs. asistent virtual.

Setarile initiale

 1. Denumire si descriere: Alegeti un nume sugestiv precum „Asistentul meu personal”. Descrierea poate fi ceva de genul „Un asistent virtual personalizat pentru automatizarea diverselor sarcini”.
 2. Instructiunile initiale: Copiati sablonul de instructiuni furnizat in pachetul de resurse. Acesta defineste comportamentul de baza al asistentului si faptul ca va putea executa diverse „actiuni” la comanda dvs.
 3. Capabilitatile suplimentare: Este recomandat sa activati capabilitati precum navigarea web, interpretarea codului si crearea de imagini pentru a extinde functionalitatile asistentului.
 4. Sectiunea „Actiuni”: Aici veti defini ulterior toate webhook-urile si automatizarile specifice pe care asistentul va putea sa le declanseze in Make.com la comanda dvs.

Generarea schemei Open API

Pentru a permite asistentului sa interactioneze cu diferite aplicatii si servicii prin intermediul actiunilor Make.com, va trebui sa generati o schema Open API specifica. Acest pas intermediar poate parea complicat, dar autorul a creat un GPT dedicat care va va ghida pas cu pas.

 1. Accesati GPT-ul de generare a schemei Open API.
 2. Urmati instructiunile pentru a defini ID-ul webhook-ului Make.com, actiunea dorita si proprietatile de date necesare.
 3. Copiati codul JSON final generat in sectiunea „Actiuni” a asistentului dvs. personal.

Odata finalizata aceasta configuratie initiala, asistentul dvs. ChatGPT este gata sa primeasca comenzi si sa declanseze primul flux de automatizare in Make.com!

Primul flux de automatizare: Gestionarea bonurilor de cheltuieli

Pentru a ilustra puterea acestui concept, tutorialul detaliaza construirea unui prim scenariu de automatizare in Make.com – inregistrarea automata a bonurilor de cheltuieli in baza de date Airtable.

Pasii de urmat sunt:

 1. Crearea webhook-ului in Make: Definiti un webhook personalizat caruia asistentul ii va transmite detaliile bonului de cheltuiala extras.
 2. Generarea schemei Open API: Folosind GPT-ul dedicat, generati schema specifica pentru aceasta actiune de inregistrare a cheltuielilor.
 3. Configurarea modulului Airtable: Conectati-va la baza de date Airtable si mapati campurile pentru a crea un nou inregistru de cheltuiala cu detaliile primite de la asistent.
 4. Testarea fluxului: Incarcati un bon fictiv in asistentul ChatGPT si urmariti cum datele sunt extrase, transmise prin webhook si inregistrate automat in Airtable!
 5. Optimizarea feedback-ului: Pentru o experienta perfecta, configurati un „webhook response” care sa trimita inapoi asistentului un link catre inregistrarea nou creata in Airtable.
Citeste si...
Creierul poate prezice viitorul in timpul somnului: Studii recente

Odata finalizat cu succes acest prim flux de automatizare, ati demonstrat deja puterea conceptului si sunteti gata sa adaugati oricate alte scenarii doriti!

„Imagineaza-ti cat de departe poti duce acest lucru. Cu pasi mici, iterativi, construiesti un adevarat asistent personal alimentat de ChatGPT care sa te ajute in toate aspectele vietii tale.” – Creatorul tutorialului

Adaugarea de noi webhook-uri si scenarii

Extensibilitatea este nelimitata! Urmand aceeasi procedura de baza, puteti integra asistentul cu aproape orice alt software sau serviciu online pentru a crea noi automatizari impresionante:

 • Facturare si contabilitate: Generarea automata a facturilor si gestionarea platilor prin integrarea cu aplicatii precum Stripe, QuickBooks etc.
 • Gestionarea task-urilor si proiectelor: Crearea de task-uri in Airtable, Trello sau notiuni in baza comenzilor vocale.
 • Publicarea continutului: Scriere, optimizare SEO si publicare automata a articolelor pe site-uri web sau platforme de blogging.
 • Automatizari de social media: Postarea automata pe Facebook, Twitter, LinkedIn etc. la simpla comanda.
 • Și mult, mult mai multe scenarii…

Practic, orice sarcina repetitiva si consumatoare de timp poate fi acum automatizata printr-un simplu ordin catre asistentul dvs. ChatGPT personal! Cu cat adaugati mai multe webhook-uri si functionalitati, cu atat devine mai puternic si mai valoros.

„Ai propria infrastructura preinstalata care poate interactiona cu toate instrumentele tale principale… Este cu adevarat incredibil de util pe termen lung.” – Creatorul tutorialului

Pe masura ce inteligentei artificiale precum ChatGPT devin din ce in ce mai avansate si mai accesibile, limite privind automatizarea si eficientizarea vietii si afacerii devin practic inexistente. Construiti-va propriul „super-asistent” si bucurati-va de beneficiile maximize ale acestei revolutii AI.

Sursa imagini: [Social Media]

Subiecte abordate in articol: [ChatGPT, Automatizare, Asistent Personal, Make.com]

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Cum sa automatizati totul prin chatgpt