Ultima actualizare: 6 iunie 2024
Toti stim cat de enervante pot fi reclamele, dar nu trebuie sa le accepti daca nu vrei. Iata cateva modalitati eficiente de a preveni pop-up-urile deranjante pe dispozitivul tau Android.
Utilizarea functiei incorporate in Google Chrome
Chrome de la Google este browserul web implicit pe multe telefoane Android, deci acesta este modul in care majoritatea utilizatorilor navigheaza pe web. Vestea buna este ca nu trebuie sa renunti la Chrome pentru a bloca reclamele – de fapt, Chrome are instrumente incorporate pentru a bloca unele reclame, daca nu toate.
Pentru a le activa:
- Deschide Chrome, apasa pe cele trei puncte din coltul din dreapta sus si atinge Setari.
- Deruleaza pana la „Setari site” si cauta „Pop-up-uri si redirecturi”.
- Atinge-o, apoi asigura-te ca glisorul este gri si ca textul spune „sunt blocate pop-up-urile si reclamele„.
Blocatorul de pop-up-uri va bloca aproape toate reclamele pop-up in timp ce navighezi pe web, in timp ce setarea de reclame va bloca toate reclamele pe anumite site-uri. Asta inseamna ca site-urile cu reclame de incredere nu vor fi afectate, dar vei elimina pe cele mai deranjante.
Utilizarea unui alt browser
Daca esti dispus sa renunti la Chrome, atunci ai putea bloca si mai multe reclame folosind un alt browser.
In primul rand, mai multe browsere web Android au integrate functii de blocare a reclamelor. De exemplu, poti obtine browserul popular Opera gratuit din Google Play. Toate ofera optiuni de blocare a reclamelor mai agresive decat Chrome, desi va trebui sa renunti la sincronizarea istoricului de navigare cu Chrome de pe desktop.
Browser-ul Samsung Internet merita, de asemenea, luat in considerare – nu blocheaza reclamele in mod implicit, dar permite instalarea extensiilor de blocare a reclamelor, la fel ca un browser de desktop.
Utilizarea unui browser dedicat blocarii reclamelor
De asemenea, ai putea lua in considerare utilizarea unui browser conceput special pentru a bloca reclamele.
Optiuni populare includ Brave Browser, Adblock Browser, Vivaldi, DuckDuckGo Private Browser, Kiwi Browser sau Firefox cu extensia uBlock Origin.
Aceste browsere ofera functii robuste de blocare a reclamelor pentru a tine la distanta reclamele intruzive.
Utilizarea unei aplicatii terte de blocare a reclamelor
Toate solutiile de mai sus se concentreaza pe browserul tau web, dar este posibil sa blochezi reclamele si in alte parti ale sistemului Android. Google nu permite totusi aplicatii de blocare a reclamelor la nivel de sistem, deci nu vei gasi niciuna in Play Store.
Asta nu inseamna ca nu le poti incredinta. AdGuard si AdLock provin ambele de la companii reputabile de securitate cibernetica, deci le poti avea incredere chiar daca nu sunt din Play Store.
Totusi, pentru a le instala, va trebui sa urmezi instructiunile noastre despre cum sa instalezi aplicatii Android din surse necunoscute si sa decizi daca esti cu adevarat dispus sa platesti un abonament pentru a scapa de reclame dupa ce se termina perioadele de incercare gratuite.
Utilizarea unei aplicatii VPN
Alternativ, poti descarca unul dintre serviciile VPN pe care le recomandam, deoarece unele ofera si blocarea reclamelor.
Ajustarea setarilor Google
In cele din urma, Google ofera optiuni pentru a controla reclamele personalizate prin setarile contului tau Google.
Poti renunta la reclamele personalizate sau poti reseta ID-ul de publicitate pentru a limita urmarirea de catre reclame. Mergi la „Setari” > „Google” > „Reclame” pentru a accesa aceste setari.
Cum sa opresti reclamele pop-up pe un telefon Samsung
Telefoanele Samsung Galaxy ruleaza sistemul de operare Android. Cu toate acestea, datorita interfetei One UI, acestea pot avea setari si optiuni usor diferite comparativ cu alte dispozitive Android.
Iata cum pot aborda specific utilizatorii Samsung reclamele pop-up:
Utilizarea browserului Samsung Internet
Dispozitivele Samsung vin cu browserul Samsung Internet preinstalat. Dupa cum s-a mentionat anterior, acesta nu blocheaza reclamele in mod implicit, dar permite instalarea extensiilor de blocare a reclamelor, la fel ca un browser de desktop.
Acest browser ofera si o functie incorporata pe care o poti activa in setari:
- Deschide aplicatia Samsung Internet si atinge pictograma cu cele trei puncte din meniu.
- Selecteaza „Setari” si mergi la „Site-uri si descarcari”.
- Activeaza optiunea „Blocheaza pop-up-urile”.
Similar cu Google Chrome, blocatorul de pop-up-uri al browserului Samsung Internet opreste majoritatea reclamelor pop-up in timpul navigarii pe web.
Instalarea extensiilor de blocare a reclamelor
Browser-ul Samsung Internet accepta, de asemenea, extensii de blocare a reclamelor precum AdBlock Plus si AdGuard.
Instaleaza una dintre acestea din Galaxy Store, deschide Samsung Internet, atinge pictograma cu cele trei puncte din meniu, mergi la „Extensii” si activeaza functia de blocare a reclamelor.
Utilizarea Samsung Knox
Samsung Knox este o functie de securitate disponibila pe multe dispozitive Samsung. Include o functie numita Folder Securizat, care iti permite sa rulezi aplicatii intr-un mediu securizat.
Poti instala o aplicatie de blocare a reclamelor in Folderul Securizat pentru a bloca reclamele specific in anumite aplicatii sau browsere.
De ce sa blochezi reclamele?
Blocarea reclamelor inseamna mai mult decat evitarea enervarii.
Reclamele sunt descarcate de telefonul tau atunci cand navighezi pe web, deci de fiecare data cand vezi una, aceasta va incetini usor experienta ta de navigare si ar putea creste costurile tale de date. Daca observi ca telefonul tau incetineste semnificativ, s-ar putea ca memoria sa fie plina.
Exista, totusi, cateva avertismente.
In primul rand, aminteste-ti ca, oricat de enervante sunt reclamele, cele mai multe site-uri web au nevoie de ele pentru a supravietui – inclusiv Tech Advisor. Deci, de fapt, am prefera sa nu blochezi reclamele, dar intelegem de ce vrei sa o faci.
In al doilea rand, solutiile gratuite se concentreaza pe blocarea reclamelor in timp ce navighezi pe web, nu in restul dispozitivului. Multe aplicatii includ reclame pentru a-si acoperi costurile, si desi am inclus o modalitate de a le bloca, solutiile nu sunt gratuite.
Daca esti satul de reclamele dintr-o anumita aplicatie pe care o folosesti des, atunci ia in considerare sa te inscrii la planul lor premium sau fara reclame, daca au unul, deoarece asta ar putea fi mai ieftin. YouTube Premium este un exemplu evident si, daca esti inca la scoala, poti obtine o reducere pentru studenti.
Probabil ca nu am nevoie sa vorbesc despre daca merita sa ai un antivirus pe Android, dar ai putea dori sa afli daca ai nevoie de unul pe iPhone.
Sursa imagini: Getty Images |
Subiecte abordate in articol: blocare reclame Android, browser fara anunturi, cum dezactivezi pop-up-uri