28.5 C
București
19 iunie 2024

Cum sa porniti un televizor Samsung fara telecomanda

Pierdeți mereu telecomanda? Iată două metode rapide pentru a accesa meniurile și canalele televizorului Samsung fără ea: butonul de control și aplicația SmartThings.

Citeste si ...

Televizoarele Samsung au multe in comun cu celelalte televizoare – necesita o telecomanda pentru a fi controlate. Și, la fel ca toti utilizatorii de televizoare au descoperit la un moment dat, este usor sa pierdeti telecomanda.

Dar daca ati pierdut telecomanda televizorului Samsung, nu va faceti griji – este in continuare posibil sa controlati televizorul fara ea. Acest ghid va va explica cum sa porniti un televizor Samsung fara telecomanda.

Cum sa porniti un televizor Samsung fara telecomanda

Exista doua modalitati usoare de a porni televizorul Samsung inteligent: schimbati canalele si accesati meniurile televizorului fara telecomanda Samsung. Mai jos, vom explica cum sa utilizati aceste metode pentru a porni televizorul fara o telecomanda.

1. Utilizati butonul de control al televizorului Samsung

Conform Samsung, fiecare televizor are un buton de control care va permite sa il porniti, sa accesati setarile televizorului, sa schimbati volumul si sursa de intrare si sa accesati Smart Hub. Singurele diferente intre modelele Samsung sunt locatia butonului de control si daca acesta este un buton unic sau are cinci butoane.

Ar trebui sa se gaseasca in una dintre urmatoarele trei locatii:

 • Pe partea din spate a televizorului: Verificati partea din spate a televizorului in coltul din dreapta jos. Ar trebui sa existe o sectiune mica, patrata, cu un buton de control iesit in afara. Apasati si tineti apasat butonul central (butonul de pornire) pentru a porni televizorul Samsung fara telecomanda. Apasati din nou butonul din mijloc pentru a face setarile sa apara pe ecranul televizorului. Apoi, schimbati canalele si navigati prin meniurile televizorului Samsung folosind butonul de control.
 • Sub panoul frontal, in mijlocul televizorului: Unele televizoare Samsung au butonul de control in mijlocul ramei frontale, de-a lungul partii de jos a ecranului. Ca mai sus, apasati lung butonul de pornire pentru a porni televizorul, apoi utilizati butoanele pentru canale si volum pentru a controla televizorul.
 • Sub panoul frontal, pe laterala televizorului: Daca nu exista un buton fizic in centrul panoului frontal al televizorului, acesta poate fi pe partea stanga sau dreapta. Verificati aceste locatii, apoi controlati televizorul conform descrierii de mai sus.
Citeste si...
Primele imagini si rezultate stiintifice de la misiunea europeana Euclid: Ce ne dezvaluie despre Cosmos

Sfat pro: Cautati lumina rosie pe rama frontala a televizorului Samsung – acesta ar trebui sa fie locul in care se afla butonul dvs. de control. Daca nu puteti gasi panoul de control, indiferent cat de mult cautati, consultati manualul de utilizare; acesta va va explica unde sa il gasiti si cum sa il utilizati.

2. Utilizati aplicatia SmartThings

Samsung ofera o aplicatie telecomanda pentru iPhone si Android care va permite sa utilizati dispozitivul mobil ca telecomanda pentru televizor. Singura problema este ca pentru a utiliza aplicatia SmartThings pentru a porni televizorul, va trebui sa o fi configurat anterior. Daca nu ati facut-o, puteti in continuare folosi butonul de control Samsung (aratat mai sus) pentru a conecta televizorul la aplicatia dvs. pentru utilizare viitoare.

Iata cum sa utilizati aplicatia SmartThings pentru a porni televizorul:

 1. Deschideti aplicatia SmartThings si atingeti cardul dispozitivului dvs. TV.
 2. Apasati Pornire/Oprire TV.
 3. Selectati Cautare continut, Telecomanda, Aplicatii sau Cautare pentru a controla televizorul Samsung si a accesa canalul pe care doriti sa il vizionati.

Daca nu ati configurat aplicatia SmartThings, iata cum sa procedati:

 1. Descarcati aplicatia SmartThings. Daca utilizati Android, descarcati-o din Google Play Store. Daca utilizati un dispozitiv iOS, incercati Apple App Store.
 2. Deschideti aplicatia SmartThings pe telefonul mobil.
 3. Apasati simbolul +, apoi selectati Adaugati dispozitiv.
 4. Selectati Adaugati sub Dispozitiv Samsung.
 5. Atingeti TV.
 6. Alegeti Start, apoi selectati locatia.
 7. Atingeti Urmatorul.
 8. Asteptati ca aplicatia sa se conecteze la televizorul Samsung. Daca televizorul Samsung este anterior anului 2020, trebuie sa utilizati un cod PIN pentru a valida conexiunea.

Nota: Televizorul Samsung va trebui sa fie conectat la reteaua Wi-Fi de acasa pentru ca aplicatia SmartThings sa se poata conecta.

O telecomanda pentru a le controla pe toate

Avantajul configurarii telefonului ca telecomanda pentru televizor este ca nu veti mai avea nevoie de acea stiva inumana de telecomenzi. In schimb, puteti folosi telefonul ca o telecomanda universala si puteti controla totul simultan.

Citeste si...
Cele mai Bune Strategii de Link Building pentru Cresterea Autoritatii Online

Cu toate acestea, puteti comanda intotdeauna o telecomanda de inlocuire daca acest lucru nu va convine!

Cum sa porniti un televizor samsung fara telecomanda
Cum sa porniti un televizor samsung fara telecomanda

Desi este usor sa pierdeti telecomanda televizorului, aceste trucuri practice va vor ajuta sa controlati televizorul Samsung chiar si fara ea. Aplicatia SmartThings este o solutie excelenta pentru a transforma telefonul mobil intr-o telecomanda universala, iar butonul de control integrat este un ajutor de nadejde atunci cand nu aveti la indemana nicio alta optiune. Cu putina creativitate si cunostinte tehnice, veti putea naviga cu usurinta prin meniurile si setarile televizorului fara a fi nevoie de telecomanda.

Sursa imagini: Captura de ecran

Subiecte abordate in articol: televizor Samsung, telecomanda, control fara telecomanda, aplicatie SmartThings

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Cum sa porniti un televizor samsung fara telecomanda