28.5 C
București
18 iunie 2024

Decizia indrazneata a Microsoft: Lanseaza „Call of Duty” in Game Pass

Următorul Call of Duty ar putea fi disponibil doar prin abonamentul Game Pass al Microsoft, nu ca joc individual. Un pariu major pentru gigantul tehnologic.

Citeste si ...

Microsoft se pregateste sa faca un pariu major cu urmatorul titlu din seria „Call of Duty”. Compania vrea sa lanseze jocul mult asteptat in cadrul abonamentului sau Game Pass, in loc sa-l vanda separat, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal. Aceasta strategie indrazneata reprezinta una dintre cele mai mari schimbari de directie de la achizitia controversata a Activision Blizzard.

Gigantul tehnologic intentioneaza sa anunte planul la un eveniment dedicat Xbox, luna viitoare. Decizia ar putea revolutiona modul in care franciza blockbuster „Call of Duty”, care a generat venituri de 30 de miliarde de dolari, este comercializata. In loc sa coste 70 de dolari per copie, urmatorul joc ar fi disponibil prin Game Pass, pentru un abonament lunar de 10-17 dolari.

Motivatia din Spatele Deciziei

Popularitatea in crestere a serviciului de abonament Game Pass a determinat Microsoft sa adopte aceasta strategie. In septembrie anul trecut, serviciul a inregistrat un record de abonati noi intr-o singura zi, dupa lansarea jocului „Starfield”. Compania spera ca includerea titlurilor majore precum „Call of Duty” va creste si mai mult baza de abonati.

Inainte de anuntul privind achizitia Activision, dezvoltatorul era reticent fata de modelul de vanzari sub forma de abonament. Totusi, presiunea din partea autoritatilor de reglementare din UE si Regatul Unit a fortat Microsoft sa faca concesii pentru a obtine aprobarea tranzactiei.

o persoana purtand o masca de craniu si un semn verde
Decizia indrazneata a microsoft: lanseaza "call of duty" in game pass

Avantajele si Riscurile Abordarii

Avantajele pentru jucatori sunt evidente:

  • Acces la pret redus: In loc de o plata unica de 70 de dolari, abonatii Game Pass vor putea juca „Call of Duty” pentru o fractiune din cost.
  • Biblioteca vasta: Game Pass ofera acces la sute de jocuri de la Microsoft si alti dezvoltatori, pentru o singura taxa lunara.

Totusi, decizia nu este lipsita de riscuri pentru Microsoft:

  1. Reactia fanilor: Unii dintre fanii inraiti ai seriei ar putea respinge acest model, preferand sa detina o copie fizica sau digitala a jocului.
  2. Venituri potential mai mici: Desi ar putea atrage mai multi abonati, Microsoft ar putea castiga mai putin pe termen lung decat prin vanzari traditionale.
  3. Probleme de concurenta: Autoritatile ar putea considera aceasta strategie ca pe un avantaj neloial in domeniul jocurilor cloud, un sector in crestere rapida.
Citeste si...
Intel se Apropie de un Acord Urias pentru o Fabrica de Cipuri in Irlanda

Impactul Potential asupra Industriei

Daca strategia va avea succes, ar putea declansa un val de schimbari in industria jocurilor video:

  • Alte companii ar putea adopta modele similare de abonament pentru titlurile lor de top.
  • Piata jocurilor cloud ar putea creste si mai rapid, determinand o tranzitie majora catre streaming.
  • Bibliotecile digitale ar putea deveni norma, in detrimentul copiilor fizice.

In ciuda riscurilor, Microsoft pare hotarata sa faca acest pas inainte. Wall Street Journal numeste planul „cel mai indraznet pariu” de la achizitia Activision Blizzard.

Aceasta decizie ar putea reprezenta un moment de cotitura pentru industria jocurilor video. Ramane de vazut daca fanii vor imbratisa sau vor respinge aceasta noua abordare. Indiferent de rezultat, Microsoft demonstreaza din nou ca nu se teme sa inoveze si sa provoace status quo-ul. Reactiile jucatorilor si ale concurentei vor fi urmarite indeaproape in urmatoarele luni.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Decizia indrazneata a microsoft: lanseaza "call of duty" in game pass