26.6 C
București
25 iunie 2024

Piramidele egiptene au fost construite de-a lungul unui brat disparut al Nilului

Citeste si ...

O echipa internationala de cercetatori a facut o descoperire remarcabila care ar putea oferi explicatii noi cu privire la motivele pentru care piramidele egiptene celebre au fost construite in locurile in care se afla acum. Conform studiului, aceste monumente impunatoare au fost initial ridicate de-a lungul unui brat al Nilului, denumit Ahramat, cu o lungime de 64 de kilometri, care ulterior a disparut, fiind ingropat sub terenuri agricole si desert.

Descoperiri fascinante despre piramidele Egiptului Antic

  1. Amplasarea piramidelor de-a lungul unui brat disparut al Nilului: Cercetatorii au descoperit ca 31 de piramide, inclusiv cele din complexele piramidale renumite de la Giza si Lisht, au fost construite initial de-a lungul unui brat al Nilului, pe care l-au denumit Ahramat, ceea ce in araba inseamna „piramide”.
  2. Explicatia concentrarii piramidelor intr-o zona ingusta de desert: Aceasta descoperire ar putea explica de ce aceste monumente sunt concentrate acum pe o fasie ingusta si inospitaliera de desert, parte din Sahara, in apropierea capitalei egiptene antice Memphis. Intrucat erau situate de-a lungul bratului fluviului Ahramat, piramidele erau usor accesibile in vremea construirii lor.
  3. O perioada de constructie de aproape 1.000 de ani: Conform dovezilor sedimentare, toate aceste piramide au fost construite intr-o perioada de timp de aproape 1.000 de ani, incepand cu aproximativ 4.700 de ani in urma, cand Nilul avea un debit mult mai mare decat in prezent si, in unele zone, se rasfira in mai multe brate.
  4. Drumuri pavate catre malul Ahramat: Autorii studiului au descoperit ca la multe dintre piramide se putea ajunge pe drumuri pavate, care se terminau pe malul bratului Ahramat, indicand faptul ca fluviul era utilizat pentru transportul materialelor de constructie.

Impactul descoperirii si semnificatia ei istorica

Piramidele egiptene au fost construite de-a lungul unui brat disparut al nilului
Piramidele egiptene au fost construite de-a lungul unui brat disparut al nilului

Aceasta descoperire ar putea avea implicatii semnificative in intelegerea civilizatiei egiptene antice si a modului in care au fost construite unele dintre cele mai remarcabile monumente din lume. Faptul ca piramidele au fost amplasate initial de-a lungul unui brat al Nilului sugereaza ca accesul la apa si transportul pe cai navigabile au fost factori cruciali in alegerea locatiilor pentru aceste constructii masive.

Citeste si...
Ciclidele Pedepsesc Puii pentru a Obtine Ajutor

Cercetarile arata, de asemenea, ca existenta acestui brat al Nilului a fost determinanta pentru dezvoltarea culturii si civilizatiei egiptene antice, oferind o sursa vitala de apa si facilitand transportul materiilor prime si al resurselor necesare pentru constructia piramidelor si a altor monumente impresionante.

Descoperirea subliniaza importanta continuarii cercetarilor arheologice si a studiilor interdisciplinare pentru a dezvalui noi perspective si a aprofunda cunostintele noastre despre civilizatiile antice si mostenirea lor culturala.

Aceasta descoperire remarcabila, bazata pe dovezi stiintifice solide, deschide noi orizonturi in intelegerea istoriei si ingeniozitatii popoarelor antice, incurajandu-ne sa exploram in continuare trecutul pentru a descoperi secrete inca nebanuite. Va invitam sa impartasiti aceasta fascinanta descoperire cu prietenii si cunoscutii dumneavoastra si sa lasati un comentariu cu opiniile dumneavoastra despre impactul ei potential asupra studiului civilizatiilor antice.

Sursa: Historia.ro | Sursa imagini: Pixabay | Subiecte abordate in articol: piramide egiptene, brat disparut Nil, descoperiri arheologice, civilizatie egipteana antica

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole