34 C
București
18 iunie 2024

Microsoft revolutioneaza calculatoarele cu noua tehnologie Copilot+ AI

Experienta computing este gata sa fie redefinita de puterea inteligenței artificiale locale. Microsoft a anuntat luni lansarea Copilot+ PC, o generatie futurista de computere echipate cu capabilitati avansate de inteligenta artificiala implementata direct pe dispozitiv.

Citeste si ...

In premiera mondiala, gigantul tehnologic incorporeaza procesarea AI chiar in interiorul PC-urilor si tabletelor sale Surface, precum si in gama de dispozitive create de partenerii sai de top: Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo si Samsung. Aceste computerele „on-device AI” vor revolutiona modul in care interactionam cu tehnologia prin comenzi vocale, generare instantanee de imagini si chiar capacitatea de a-si aminti activitatile utilizatorului.

Copilot+ PC aduce o suita complexa de instrumente bazate pe inteligenta artificiala generativa, care pana acum erau accesibile doar prin cloud computing si o conexiune la internet. Insa aceste noi dispozitive vor rula modele AI miniaturizate si eficientizate, dezvoltate chiar de Microsoft pentru utilizare locala.

Principalele functii inovatoare ale Copilot+ PC sunt:

  • Traducere instantanee in diverse limbi
  • Generare de continut vizual precum imagini si grafice
  • Windows Recall – o „memorie fotografica” a asistentului AI, care va retine si accesa la cerere toate activitatile digitale ale utilizatorului
  • Interactiune vocala avansata, permitand controlul PC-ului prin comenzi vocale in loc de click-uri si taste

Aceste capabilitati AI fara precedent vor fi incapsulate intr-o interfata intuitiva si prietenoasa, permitand o experienta digitala instantanee si fara efort.

Microsoft revolutioneaza calculatoarele cu noua tehnologie copilot+ ai
Microsoft revolutioneaza calculatoarele cu noua tehnologie copilot+ ai

Preturile pentru noile dispozitive Copilot+ PC incep de la 1.000 de dolari (aproximativ 921 euro). Primele modele „on-device AI” vor intra pe piata pe 18 iunie 2024, inaugurand o noua era a computingului alimentat de inteligenta artificiala locala.

Aceasta inovatie poate transforma radical modul in care interactionam cu tehnologia in viitor. Prin aducerea puterii AI la dispozitia utilizatorilor individuali intr-un mod atat de accesibil, Microsoft deschide usa catre noi moduri de lucru, invatare si creativitate. Ramane de vazut cum vor folosi oamenii aceste noi instrumente si ce alte aplicatii vor aduce in calea inteligentei artificiale locale.

Sursa: Ziare.com
Sursa imagini: Microsoft
Subiecte abordate in articol: [microsoft, inteligenta artificiala, computere, gadgeturi, inovatii]

Citeste si...
Specificatiile complete ale Honor 200 si Honor 200 Pro au fost scurse inainte de lansare

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Microsoft revolutioneaza calculatoarele cu noua tehnologie copilot+ ai