34 C
București
18 iunie 2024

Noua versiune ChatGPT nu reuseste sa tina pasul cu hype-ul

Pot studenții să se bazeze pe ultima versiune a asistentului AI pentru rezolvarea problemelor de matematică sau fizică?

Citeste si ...

OpenAI a lansat recent o noua iteratie a popularului sau chatbot ChatGPT, denumita GPT-4o. Desi compania a promis functii impresionante, precum analiza in timp real si capabilitati vocale imbunatatite, cea mai recenta versiune nu pare sa fie pregatita pentru uzul studentiilor in rezolvarea sarcinilor de matematica si fizica.

Intr-o demonstratie online, OpenAI a prezentat ChatGPT-4o ajutandu-l pe fiul directorului executiv al Khan Academy sa rezolve o problema de geometrie. Cu toate acestea, atunci cand analisti si profesori au testat efectiv noul chatbot, rezultatele au fost dezamagitoare.

ChatGPT-4o inca schiopateaza la sarcini de matematica si rationament logic

Brian X. Chen de la The New York Times a incarcat o serie de probleme de geometrie pe ChatGPT-4o, iar asistentul inteligent artificial a reusit sa rezolve corect doar cele mai simple dintre ele. Cand a venit vorba de probleme dificile care implicau triunghiuri intersectate, ChatGPT a dat raspunsuri gresite.

Un profesor de fizica de liceu din California, Taylor Nguyen, a prezentat de asemenea un test dificil pentru noul chatbot. Desi ChatGPT-4o a putut corecta unele greseli logice dupa feedback, raspunsurile sale initiale la o problema de fizica de nivel Examen de Plasament Avansat (AP) au fost complet incorecte.

„Am putut sa-l ghidez, dar sunt profesor,” a spus Nguyen. „Cum se asteapta un student sa descopere aceste greseli? Ei presupun ca chatbot-ul are dreptate.”

Rationamentul ChatGPT inca necesita imbunatatiri

OpenAI a subliniat, de asemenea, ca noul ChatGPT ar trebui sa fie mai bun in ceea ce priveste rationamentul si utilizarea logicii pentru a genera raspunsuri. Cu toate acestea, testele efectuate de Chen si de un profesor de Inteligenta Artificiala de la Arizona State University, Subbarao Kambhampati, nu au aratat nicio imbunatatire notabila in rationament comparativ cu versiunile anterioare.

Cand ChatGPT a fost prezentat cu o problema implicand blocuri stivuite, GPT-4o a continuat sa ofere in mod consecvent o solutie gresita care implica mutarea unui bloc atunci cand nu era permisa. Kambhampati a remarcat ca ChatGPT poate fi corectat de utilizatori, dar acest lucru este contrariu scopului inteligentei artificiale.

Citeste si...
Apple Va Permite sa Controlati iPhone-ul si iPad-ul Doar cu Privirea Voastra
Noua versiune ChatGPT nu reuseste sa tina pasul cu hype-ul
Noua versiune chatgpt nu reuseste sa tina pasul cu hype-ul

„Poti sa-l corectezi, dar atunci folosesti propria ta inteligenta,” a explicat el.

In timp ce versiunea actuala a ChatGPT exceleaza la sarcini precum traducerea limbajelor si editarea textelor, performanta sa la matematica si rationament logic lasa inca de dorit. OpenAI sustine ca adopta o abordare iterativa pentru a colecta feedback si imbunatati modelul, dar ar putea fi nevoie de multe iteratii inainte ca ChatGPT sa fie considerat un tutore de incredere pentru studenti.

Indiferent de progresele viitoare ale inteligentei artificiale in domeniul educatiei, Este esential sa ramanem precauti si sa abordam noile instrumente AI cu un ochi critic. ChatGPT poate fi util pentru unele sarcini, dar pentru problemele mai complexe, mintea umana ramane deocamdata greu de intrecut.

Distribuie articolul pentru a initia o dezbatere deschisa privind locul inteligentei artificiale in sistemul educational. Lasa un comentariu pentru a-ti exprima opiniile.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: ChatGPT, Inteligenta Artificiala, Educatie, Matematica, Fizica

Articolul se bazeaza pe o investigatie realizata de The New York Times, cuprinzand teste practice si interviuri cu experti in domeniu.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Noua versiune ChatGPT nu reuseste sa tina pasul cu hype-ul