22.9 C
București
25 iulie 2024

Noul Chatbot care te Poarta intr-o Calatorie in Viitorul Tau

Citeste si ...

Esti pregatit pentru o experienta futurista de neegalat? Daca ai fost vreodata curios cum ar putea fi sa ai o convorbire cu tine insuti intr-un viitor indepartat, atunci ai venit la locul potrivit. Cercetatorii americani au creat un chatbot revolutionar care poate simula versiunea ta batrana si inteleapta, oferindu-ti sansa de a afla perspective unice despre viata ta.

Imagineaza-ti ca ai putea primi sfaturi pretioase de la propriul „eu viitor”, sfaturi care te-ar putea ghida in directia cea buna chiar acum. Acest proiect inovator nu doar ca iti ofera o experienta fascinanta, dar ar putea chiar sa te motiveze sa iei decizii mai intelepte in prezent, pentru a-ti optimiza bunastarea si satisfactia pe viitor.

Asa ca, daca esti gata sa explorezi posibilitatile uimitoare ale inteligentei artificiale si sa afli ce inseamna sa te intalnesti cu „sinele tau din viitor”, atunci continua sa citesti. Aceasta poveste te va duce intr-o calatorie captivanta catre frontierele tehnologiei si ale auto-cunoasterii.

Amintiri din Viitor

Noul Chatbot care te Poarta intr-o Calatorie in Viitorul Tau
Noul chatbot care te poarta intr-o calatorie in viitorul tau

Chatbot-ul ingenios, denumit „Future You„, a fost creat de cercetatorii americani cu scopul principal de a promova gandirea pe termen lung si schimbarea comportamentului. Liderul proiectului de la MIT, Pat Pataranutaporn, noteaza:

„Scopul este de a promova gandirea pe termen lung si schimbarea comportamentului. Acest lucru ii poate motiva pe oameni sa faca alegeri mai intelepte in prezent, care sa le optimizeze bunastarea si satisfactia vietii.”

Pentru a simula o versiune mai in varsta a utilizatorului, cercetatorii au folosit tehnologia digitala pentru a imbatrani artificial fotografiile acestora, adaugand riduri si par gri pentru un aspect realist. Chatbot-ul se bazeaza pe un chestionar completat de utilizator si genereaza amintiri sintetice credibile ale viitorului.

Un Exemplu Convingator

Noul Chatbot care te Poarta intr-o Calatorie in Viitorul Tau
Noul chatbot care te poarta intr-o calatorie in viitorul tau

Intr-o conversatie, o studenta care spera sa devina profesoara de biologie l-a intrebat pe chatbot despre cel mai plin de satisfactii din cariera ei. AI „si-a amintit” de un episod emotionant in care a ajutat elevii dificili sa-si imbunatateasca notele:

„A fost atat de placut sa vad cum fetele lor s-au luminat de mandrie din cauza realizarilor lor.”

Acest tip de raspuns convingator demonstreaza puterea chatbot-ului de a crea scenarii viitoare plauzibile si de a oferi perspective valoroase.

Citeste si...
Google lanseaza Chromebook Plus cu caracteristici AI integrate in ChromeOS

Pentru a interactiona cu „Future You”, utilizatorii trebuie sa parcurga mai intai cativa pasi esentiali. Ei trebuie sa raspunda la o serie de intrebari despre ei insisi, prieteni, familie, experientele formative trecute si viata lor ideala viitoare. De asemenea, trebuie sa incarce o fotografie portret.

Programul alimenteaza apoi informatiile din raspunsurile utilizatorului intr-un model de limbaj mare, care genereaza amintiri sintetice bogate pentru a simula o persoana in varsta. Cand raspunde la intrebari, chatbot-ul se va baza pe o poveste de fundal coerenta. Reteaua neuronala ruleaza pe OpenAI GPT-3.5.

Planificarea pentru Prezent

Chiar si Pataranutaporn, liderul proiectului, a comunicat cu „eul viitor” in mai multe randuri. Conform spuselor sale, cel mai profund moment a fost atunci cand chatbot-ul l-a avertizat ca parintii nu vor fi acolo pentru totdeauna, asa ca trebuie sa petreaca timp cu ei cat poate. Pataranutaporn a remarcat:

„Aceasta sesiune mi-a oferit o perspectiva diferita care ma influenteaza pana in prezent.”

Utilizatorilor li se spune ca „eul viitor” nu este o predictie, ci mai degraba un viitor potential bazat pe informatiile furnizate. Li se cere sa exploreze diferite optiuni de viata schimband raspunsurile la intrebarile din chestionar.

Potrivit unui preprint al unui articol stiintific despre proiect, testele care au implicat 344 de voluntari au aratat ca, dupa comunicarea cu chatbot-ul, oamenii au experimentat o anxietate redusa. Potrivit lui Pataranutaporn, conectarea cu „sinele tau viitor” ar trebui sa te ajute sa iei decizii mai bune de viata, de la concentrarea pe obiective specifice pana la exercitii fizice regulate, mancarea sanatoasa si economisirea banilor pentru viitor.

Ia-ti timp sa explorezi aceasta experienta fascinanta si sa descoperi ce perspective valoroase iti poate oferi conversatia cu „tine” din viitor. Cine stie, s-ar putea sa te inspire sa faci schimbari pozitive in viata ta de acum?

Sursa imaginii: Unsplash

Subiecte abordate in articol: Inteligenta Artificiala, Chatbot, Amintiri Viitoare, Schimbare Comportamentala, Planificare Viitoare

Articolul se bazeaza pe un preprint al unui studiu academic realizat de cercetatori de la MIT privind dezvoltarea unui chatbot experimental denumit „Future You”.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole