23.8 C
București
17 iunie 2024

OpenAI Neaga Intentia de a Copia Vocea lui Scarlett Johansson pentru Asistentul Vocal Sky

Citeste si ...

Compania OpenAI a respins oficial acuzatiile ca a intentionat sa copieze in mod deliberat vocea renumitei actrite Scarlett Johansson pentru asistentul sau vocal numit Sky. In conformitate cu un articol recent publicat de The Washington Post, OpenAI sustine ca actorul angajat pentru a inregistra vocea lui Sky a fost selectat cu luni inainte ca CEO-ul Sam Altman sa o contacteze pe Johansson, si ca nu exista nicio intentie de a gasi o voce similara cu a acesteia.

Disputa a izbucnit dupa ce OpenAI a prezentat recent GPT-4o, o versiune actualizata a modelului sau de limbaj puternic ChatGPT, permitandu-i asistentului vocal Sky sa tina conversatii mai naturale si asemanatoare cu cele umane. Prin urmare, unii au remarcat similitudini ingrijoratoare intre vocea lui Sky si cea a actritei Scarlett Johansson. Johansson insasi a acuzat compania ca a copiat-o fara permisiune, afirmand ca „prietenii apropiati si sursele media nu au putut face diferenta” intre cele doua voci.

Openai neaga intentia de a copia vocea lui scarlett johansson pentru asistentul vocal sky
Openai neaga intentia de a copia vocea lui scarlett johansson pentru asistentul vocal sky

OpenAI Respinge Acuzatiile de Imitare Intentionata

In conformitate cu The Washington Post, OpenAI a negat in mod ferm orice intentie de a gasi o voce care sa o imite pe Johansson. Flierul pentru casting difuzat anul trecut de companie specifica pur si simplu ca se cautau actori cu voci „calde, atractive si carismatice”, cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani, fara a mentiona in mod specific ca se cauta o voce asemanatoare Johansson.

Actorul care a inregistrat vocea lui Sky a sustinut, prin intermediul agentului sau, ca OpenAI nu a discutat niciodata despre Johansson sau despre filmul „Her” in care aceasta a jucat rolul unui asistent virtual. Dupa cum demonstreaza si inregistrarile initiale ascultate de The Post, compania nu a modificat vocea actorului pentru a semana cu Johansson, ci a folosit pur si simplu vocea sa naturala.

Joanne Jang, manager de produs la OpenAI, a declarat pentru publicatie ca toti actorii au fost selectati pe baza entuziasmului de a lucra la proiecte de inteligenta artificiala. De asemenea, Jang a mentionat ca Mira Murati, directorul tehnic al companiei, a luat toate deciziile legate de proiectul vocilor AI, in timp ce Sam Altman nu a fost implicat direct in proces. Ea a adaugat ca, in opinia sa, vocea lui Sky nu seamana deloc cu cea a lui Johansson.

Citeste si...
Cand si cum sa utilizezi date mobile sau Wi-Fi pe smartphone? Ghid complet

Controversa Continua, OpenAI Suspenda Temporar Vocea Sky

Totusi, intr-o declaratie facuta pentru Engadget, Scarlett Johansson a afirmat ca este „socata” ca OpenAI a continuat sa foloseasca o voce care „suna atat de asemanator cu a mea, incat nici prietenii apropiati sau publicatiile media nu au putut face diferenta”, chiar dupa ce ea a refuzat oferta lui Altman de a inregistra vocea pentru ChatGPT.

Johansson a dezvaluit ca Altman a contactat-o initial in septembrie 2023 cu aceasta oferta, revenind cu doua zile inainte de lansarea GPT-4o pentru a o ruga sa reconsidere. Desi Sky a fost una dintre vocile ChatGPT inca din septembrie, abilitatile conversationale mai naturale ale GPT-4o au accentuat asemanarile cu vocea actritei. Un tweet al lui Altman referindu-se la „ea” dupa demonstratia GPT-4o a alimentat si mai mult comparatiile cu asistentul virtual AI din filmul „Her”.

In cele din urma, OpenAI a decis sa suspende temporar utilizarea vocii Sky „din respect pentru ingrijorarile” exprimate de Johansson, conform unui comunicat de presa. Cu toate acestea, actrita sustine ca decizia a fost luata abia dupa ce a angajat consilieri juridici care au scris companiei cerand explicatii.

Pentru a va forma propria opinie, am incorporat mai jos un videoclip in care asistentul vocal Sky citeste declaratia lui Johansson. Opiniile din sectiunea de comentarii sunt impartite, unii mentionand ca suporta o asemanare cu vocea robotizata a actritei, in timp ce altii sustin ca se aseamana mai mult cu vocea lui Rashida Jones.

Indiferent de rezultatul final al controversei, dezbaterea cresterii continue a capacitatilor AI de a imita vocile umane ridica intrebari fundamental despre drepturile de proprietate intelectuala si implicatiile etice ale utilizarii tehnologiilor de generare de voci in astfel de scopuri.

Distribuiti acest articol pentru a contribui la constientizarea problemelor legate de inteligenta artificiala si drepturile de proprietate intelectuala. Lasati un comentariu pentru a ne impartasi opinia dvs. asupra acestui subiect.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: voce asistent IA, OpenAI, Scarlett Johansson

Citeste si...
Apple incepe sa recupereze rapid terenul pierdut in cursa inteligentei artificiale

Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate de The Washington Post si Engadget, precum si pe declaratiile oficiale ale OpenAI si Scarlett Johansson.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Openai neaga intentia de a copia vocea lui scarlett johansson pentru asistentul vocal sky