22.8 C
București
19 iunie 2024

Racheta Starship a SpaceX a incheiat un zbor de testare pentru prima data, amerizand cu succes in ocean

Citeste si ...

Compania aerospatiala SpaceX a inregistrat o premiera importanta joi, 22 iunie 2024, cand racheta sa Starship a finalizat cu succes primul zbor de testare complet in spatiu, amerizand in Oceanul Indian dupa ce a supravietuit caldurii intense de reintrare in atmosfera.

SpaceX, compania condusa de Elon Musk, a lansat racheta Starship la aproximativ 8:50 a.m. ET de la baza sa Starbase din Boca Chica, Texas. Putin dupa lansare, amplificatorul rachetei a cazut cu succes in Golful Mexic, un alt jalon pentru dezvoltarea sa. Ulterior, Starship a trecut prin reintrarea atmosferica si a amerizat in Oceanul Indian, culminand astfel prima misiune de zbor spatial complet.

Prima noastra nava care a revenit dupa o lansare in spatiu… a fost incredibil„, a declarat managerul de comunicatii al SpaceX, Dan Huot, in transmisiunea companiei. Inregistrarile video au aratat ca Starship a supravietuit caldurilor intense ale reintrarii, cu resturi vizibile in timpul transmisiei.

Acest zbor de testare marcheaza un salt major pentru dezvoltarea sistemului de rachete reutilizabil Starship, care este conceput pentru a deveni o noua metoda de a transporta marfuri si oameni in spatiu. De asemenea, racheta este esentiala pentru planurile NASA de a returna astronautii pe Luna in cadrul programului lor lunar Artemis.

„Suntem inca un pas mai aproape de intoarcerea umanitatii pe Luna prin Artemis – apoi privim spre Marte”, a scris Bill Nelson, administratorul NASA, felicitand SpaceX pentru acest progres.

Desi nu a transportat echipaj uman de aceasta data, conducerea SpaceX a subliniat ca se asteapta sa efectueze sute de zboruri cu Starship inainte de a lansa racheta cu oameni la bord. Compania a executat trei teste de zbor spatial anterioare, insa pana acum racheta a fost distrusa inainte de finalizarea misiunii.

Distribuie aceasta stire importanta si lasa un comentariu cu opinia ta despre realizarea istorica a SpaceX! Ce asteptari ai de la viitoarele zboruri Starship?

Sursa imaginii: SpaceX

Subiecte abordate in articol: explorare spatiala, rachete reutilizabile, SpaceX, NASA, Starship

Articolul se bazeaza pe raportarea CNBC despre evenimentul de testare Starship, citand si declaratiile companiei SpaceX si administratorului NASA.

Citeste si...
SpaceX: Al 4-lea Test Crucial cu Mega-Racheta Starship. Va Fi Decisiv?

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Racheta Starship a SpaceX a incheiat un zbor de testare pentru prima data, amerizand cu succes in ocean