23.8 C
București
17 iunie 2024

Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase

Evitați riscul de a deteriora mașina de spălat vase și obiectele dvs. Descoperițiobiecte nepotrivite pentru a fi spălate în acest dispozitiv ingenios, de la lemn și plastic la ceramică și argintărie.

Citeste si ...

Masina de spalat vase reprezinta un adevarat ajutor de nadejde in bucatarie, usurand sarcina gospodarilor si scutindu-i de efortul epuizant de a spala fiecare obiect in parte. Acest dispozitiv ingenios are capacitatea de a face fata cu brio unei adevarate avalanse de vase si tacamuri murdare, rezultatul fiind o curatenie impecabila si o eficienta maxima din punct de vedere temporal.

In acelasi timp, prezenta masinii de spalat vase mentine un aspect estetic placut in spatiul dedicat prepararii mancarurilor, eliminand dezordinea specifica activitatilor culinare si conferind un aer proaspat si ordonat intregii incaperi.

Cu toate acestea, desi masina de spalat vase este un ajutor de nepretuit, este important sa fim atenti la anumite obiecte care nu sunt recomandate a fi introduse in interiorul sau, pentru a evita deteriorarea sau chiar defectarea acestui dispozitiv extrem de util.

Ustensile din lemn

Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase
Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase

Lemnul poate absorbi apa si se poate umfla, ceea ce face ca ustensilele de gatit sa se deformeze si sa se rupa. Prin urmare, este mai bine sa spalati ustensilele de bucatarie din lemn manual, evitand expunerea prelungita la umiditate. Iar dupa spalare, lemnul trebuie sa fie bine uscat cu un prosop.

Plastic

The dishwasher has become an integral part of many kitchens and has made life much easier for housewives.-3

Temperatura ridicata si rotatia intensa pot deteriora plasticul, provocand deformarea acestuia. Prin urmare, este mai bine sa spalati vasele din plastic si chiar si pe cele cu parti din plastic manual.

Sticla

The dishwasher has become an integral part of many kitchens and has made life much easier for housewives.-4

Vasele din sticla necesita, de asemenea, o atentie speciala atunci cand folositi masina de spalat vase. Sticla fragila poate fi deteriorata prin contactul cu alte vase sau in timpul ciclului de spalare. In plus, este posibil ca unele tipuri de sticla sa nu fie rezistente la temperaturi ridicate, ceea ce poate duce, de asemenea, la deteriorari.

Fonta

Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase
Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase

Substantele active si apa calda pot face ca fonta sa rugineasca, ceea ce face ca vasele de gatit sa devina inutilizabile. In plus, multe gospodine remarca faptul ca, dupa ce spala tigaile din fonta in masina de spalat vase, alimentele se lipesc puternic de ele, astfel incat prajirea devine dificila.

Citeste si...
Cum sa alegi corect tapetul pentru baie: O alegere practica si estetica

Ceramica si portelan

The dishwasher has become an integral part of many kitchens and has made life much easier for housewives.-6

Se recomanda, de asemenea, spalarea manuala a vaselor din ceramica. Desi majoritatea vaselor de gatit din ceramica pot fi spalate in masina de spalat vase, unele ceramice se pot strica la temperaturi ridicate sau la o expunere intensa la apa.

Portelanul nu ar trebui sa fie deteriorat, dar daca exista pictura pe el, vopseaua se poate desprinde dupa o spalare in masina de spalat vase. Acelasi lucru se va intampla si cu vasele care au o margine aurita.

Aluminiu

Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase
Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase

Articolele de gatit din aluminiu se vor pata daca temperatura apei este prea mare si regimul de curatare este prea intens.

Argintaria

The dishwasher has become an integral part of many kitchens and has made life much easier for housewives.-8

Tacamurile de argint necesita o manipulare atenta, asa ca este mai bine sa nu le puneti in masina de spalat vase. Trebuie sa spalati argintul cu grija si fara a folosi produse agresive. Dupa aceasta, stergeti cu un servetel.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Ce nu poate fi spalat in masina de spalat vase