22.8 C
București
18 iunie 2024

Administratia Biden Solicita Israelului Masuri Ferme pentru Protectia Civililor dupa Atacul Devastator de la Rafah

Citeste si ...

Dupa atacul aerian israelian care a ucis zeci de palestinieni in tabara de refugiati din Rafah, administratia Biden a cerut autoritatilor israeliene sa ia toate masurile necesare pentru a proteja civilii. Acest apel vine in mijlocul unei presiuni crescande din propriul partid al presedintelui SUA pentru a reduce sprijinul acordat Israelului.

Administratia Biden a subliniat ca „Israelul are dreptul sa atace Hamas”, dar a insistat ca „trebuie sa ia toate masurile de precautie posibile pentru a proteja civilii”. Atacul de duminica seara a ucis 45 de persoane, incendiind corturi si adaposturi metalice precare in tabara de refugiati palestinieni din Rafah si starnind indignare in randul democratilor.

Critici Dure din Propriul Partid al lui Biden

Cea mai vehementa reactie a venit din partea democratilor de stanga precum Alexandria Ocasio-Cortez, care a catalogat atacul drept „o atrocitate de neaparat”. Ea a sustinut ca „a trecut de mult timpul ca presedintele sa se tina de cuvant si sa suspende ajutorul militar” acordat Israelului.

  • „Imagini oribile si sfasietoare au venit de la Rafah noaptea trecuta. Cat timp vor mai sta SUA deoparte in timp ce armata israeliana macelareste si mutileaza copiii palestinieni?” – a transmis Ayanna Pressley pe retelele sociale.
  • Rashida Tlaib, singura palestiniano-americana din Congres, l-a numit pe premierul Benjamin Netanyahu „un maniac al genocidului”.

Netanyahu a respins acuzatiile, declarand ca atacul nu a avut ca scop victimele civile, ci eliminarea unor lideri Hamas, mergand insa „tragic de prost”.

Presiuni Interne si Externe pentru Biden

Administratia biden solicita israelului masuri ferme pentru protectia civililor dupa atacul devastator de la rafah
Administratia biden solicita israelului masuri ferme pentru protectia civililor dupa atacul devastator de la rafah

Aproape jumatate dintre alegatorii democrati dezaproba gestiunea razboiului dintre Israel si Hamas de catre Biden, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos. Saptamanile de proteste studentesti si cererile tot mai puternice pentru incetarea focului au pus sub presiune campania presedintelui pentru un nou mandat.

Purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate a precizat ca administratia se „angajeaza activ” cu armata israeliana pentru a evalua incidentul de la Rafah.

Ciocnirile dintre Israel si militantii palestinieni raman un conflict sensibil pentru Biden, care se confrunta cu critici atat pentru sprijinul acordat Israelului, cat si pentru inactiune. Solutionarea acestei crize va necesita abilitati diplomatice avansate din partea administratiei pentru a pastra un echilibru delicat.

Implicati-va in dezbatere prin comentarii! Distribuiti acest articol pentru a sensibiliza publicul cu privire la consecintele atacului si reactiile politice. Ramaneti la curent cu ultimele evolutii prin monitorizarea surselor de stiri credibile.

Sursa imaginii: Social Media

Citeste si...
Ciolacu Respinge Cresterea de 20% a Salariilor Functionarilor Publici

Subiecte abordate in articol: Israel, Biden, palestinieni, Rafah

Articolul se bazeaza pe rapoartele Agerpres, Reuters si analize politice ale jurnalistilor si expertilor in relatiile internationale.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Administratia biden solicita israelului masuri ferme pentru protectia civililor dupa atacul devastator de la rafah