28.5 C
București
19 iunie 2024

Protestatarii din Paris cer oprirea bombardamentelor si eliberarea Palestinei

Mii de oameni revoltați de atacurile israeliene asupra taberei de refugiați de la Rafah au ieșit în stradă la Paris, cerând comunității internaționale să acționeze pentru a opri violențele și a elibera Palestina.

Citeste si ...

Aproximativ 10.000 de persoane au iesit, luni, in strada la Paris pentru a protesta fata de bombardamentele israeliene de la Rafah, care au ucis cel putin 45 de palestinieni in noaptea de duminica spre luni. O multime compacta s-a adunat la cativa sute de metri de Ambasada Israelului, strigand lozinci precum „Suntem cu totii copii ai Gazei”, „Traiasca lupta poporului palestinian” sau „Eliberati Gaza”.

Protestatarii condamna atacul asupra taberei de refugiati ca fiind „un masacru”

Manifestantii purtau steaguri palestiniene, keffiyeh-uri si pancarte pe care scria „Nu ucidem un copil, indiferent daca este evreu sau palestinian: Opriti bombardamentele, eliberati Palestina” sau „Rafah, Gaza, suntem cu voi”. Francois Rippe, vicepresedinte al Asociatiei Solidaritatea cu Palestina din Franta (AFPS), organizator al mitingului, a denuntat atacul spunand:

„Ieri, palestinieni au fost arsi de vii de bombardamentele israeliene asupra unei tabere de refugiati. Am vazut videouri cu familii care ii scot pe cei dragi din corturile in flacari. Acesta este un masacru.”

Critica dura la adresa liderilor politici pentru lipsa de actiune

Un banner urias arata chipurile presedintelui francez Emmanuel Macron, presedintelui american Joe Biden si premierului israelian Benjamin Netanyahu, peste sloganul „Umanitatea este cea pe care ei o ucid”. Deputatul stangii radicale Eric Coquerel a criticat dur lipsa de implicare a guvernelor:

„Mobilizarea va sfarsi prin a pune guvernul pe ganduri. In declaratii, pozitia Frantei este putin mai justa decat a fost cu adevarat. Dar atat timp cat nu exista actiuni, inseamna ca, in realitate, nu faci nimic.”

Reactii internationale la atacul asupra taberei de refugiati

Protestatarii din paris cer oprirea bombardamentelor si eliberarea palestinei
Protestatarii din paris cer oprirea bombardamentelor si eliberarea palestinei

ONU si mai multe tari au condamnat atacul israelian asupra taberei pentru persoane stramutate din Rafah, sudul Fasiei Gaza. Statele Unite au cerut din nou Israelului sa „protejeze civilii”, in timp ce armata israeliana a anuntat ca investigheaza ceea ce premierul a descris drept un „accident tragic”.

Avand in vedere tensiunile crescande dintre Israel si palestinieni, precum si reactiile internationale, protestele ample precum cea de la Paris ar putea creste presiunea asupra liderilor politici pentru a gasi o rezolvare pasnica a conflictului si a proteja viata civililor nevinovati.

Sursa imaginii: Social Media

Citeste si...
Fosta iubita detaliaza consumul haotic de droguri al fiului presedintelui american

Subiecte abordate in articol: protest, pace, conflictul israeliano-palestinian, bombardamente Gaza

Articolul se bazeaza pe raportul Agerpres si pozitiile asumate ale organizatorilor protestului de la Paris.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Protestatarii din paris cer oprirea bombardamentelor si eliberarea palestinei