23.8 C
București
17 iunie 2024

Armata Romaniei: aproape 5.000 de posturi disponibile

Ministerul Apărării Naționale organizează o amplă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari în perioada 20 mai - 27 iunie 2024, oferind 4.936 de posturi în întreaga țară pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.

Citeste si ...

Intentia Ministerului Apararii Nationale de a completa randurile Armatei Romaniei cu rezervisti voluntari a luat avant. Intre 20 mai si 27 iunie 2024, institutia organizeaza o ampla campanie de recrutare si selectie, scotand la concurs nu mai putin de 4.936 de locuri in intreaga tara.

In perioada mentionata, cetatenii interesati sa indeplineasca serviciul militar in rezerva, in calitate de rezervist voluntar, se pot inscrie la centrele militare zonale. Aici vor primi toate informatiile necesare despre etapele procesului de selectie, unitatile sanitare militare unde vor sustine examinarea medicala obligatorie, precum si centrele de instruire in care vor urma programul de pregatire initiala, daca vor fi admisi.

Functii militare pentru toate nivelurile de studii

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Apararii Nationale, posturile disponibile acopera intreaga gama de grade si specializari din randul cadrelor militare:

  • Ofiteri
  • Maistri militari
  • Subofiteri
  • Gradati
  • Soldati

O veste buna este ca persoanele fara pregatire militara anterioara vor fi indrumati catre functiile compatibile cu nivelul lor de studii si specializarile dobandite in mediul civil. Astfel, vor putea accede mai usor la pozitiile care corespund cel mai bine cerintelor specifice ale armelor, serviciilor si specializarilor militare.

un grup de persoane in uniforme militare romanesti
Armata romaniei: aproape 5. 000 de posturi disponibile

Actele necesare pentru inscrierea in procesul de selectie

Pentru a se inscrie in campania de recrutare, candidatii trebuie sa se prezinte la centrul militar si sa completeze o cerere specifica. De asemenea, trebuie sa detina urmatoarele documente:

  • Actul de identitate, in original si copie
  • Certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum 6 luni inainte de data depunerii dosarului
  • Actele de studii si/sau alte documente care atesta competentele dobandite in viata civila, in original si copie
  • Permisul de conducere valabil, in original si copie, pentru candidatii fara pregatire militara care vor ocupa posturi ce presupun conducerea tehnicii specifice
  • Livretul militar, in original si copie, pentru cei care detin deja calitatea de rezervist

Campania vizeaza completarea deficitului major de personal din Armata Romaniei, dupa ce un raport recent a aratat ca jumatate dintre posturile de ofiteri sunt in prezent vacante.

Citeste si...
Vremea de luni 27 mai aduce temperaturi maxime de pana la 29 de grade in Romania

Totodata, Serviciul Roman de Informatii a anuntat si el o campanie de angajari, semn ca nevoia de personal calificat in institutiile de aparare si securitate nationala este una acuta.

Pentru a face fata provocarilor de securitate regionala si internationala, Romania are nevoie de o forta militara solida si bine pregatita. Initiativa actuala de recrutare a rezervistilor voluntari reprezinta un pas important in aceasta directie, oferind oportunitati cetatenilor de toate varstele si nivelurile de educatie sa contribuie la apararea patriei.

Sursa imagini: Shutterstock Subiecte abordate in articol: armata, mapn, rezervisti, recrutare

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Armata romaniei: aproape 5.000 de posturi disponibile