28.5 C
București
19 iunie 2024

Asistenta britanica Lucy Letby, condamnata la inchisoare pe viata pentru omorul a sapte bebelusi

Citeste si ...

Curtea de Apel a respins vineri incercarea asistentei medicale Lucy Letby de a anula condamnarea la inchisoare pe viata pentru uciderea a sapte bebelusi si tentativa de a ucide alti sase in unitatea de terapie intensiva neonatala din spitalul Countess of Chester. Decizia instantei a pus capat sperantelor femeii de 34 de ani de a obtine o rejudecare a cazului sau socant.

In aprilie, Letby a prezentat patru motive de apel, sustinand ca judecatorul de fond a refuzat in mod gresit cererile pe care le-a facut in timpul procesului initial. Vineri, dupa o audiere foarte scurta, Curtea de Apel a declarat ca recursul ei a fost respins, fara a oferi detalii suplimentare din motive juridice.

Judecatoarea Victoria Sharp, anuntand decizia instantei, a declarat:

„Am decis sa refuzam autorizarea de a face apel din toate motivele. O hotarare scrisa completa va fi publicata la o data ulterioara.”

Aceasta decizie definitiva inseamna ca Lucy Letby, condamnata anul trecut pentru uciderea a cinci bebelusi baieti si doua fetite, va ramane dupa gratii pentru crimele sale revoltatoare asupra celor mai nevinovati si vulnerabili.

Cazul socant al „asistentei ucigase”

Asistenta britanica lucy letby, condamnata la inchisoare pe viata pentru omorul a sapte bebelusi
Asistenta britanica lucy letby, condamnata la inchisoare pe viata pentru omorul a sapte bebelusi

Procesul desfasurat in 2023 a scos la iveala detalii infioratoare despre crimele premeditare comise de Lucy Letby in perioada 2015-2016, cand lucra ca asistenta medicala in unitatea de terapie intensiva neonatala a spitalului Countess of Chester.

Conform probelor prezentate in instanta, Letby injecta aer in sistemele de perfuzie ale bebelusilor sau le administra doze letale de insulina si substante paralitice. Aceste actiuni criminale au dus la decesul a sapte bebelusi, in timp ce alti sase au supravietuit tentativelor sale de omor.

Motivele exacte ale crimelor sale raman neclare, dar anchetatorii au sugerat ca Letby ar fi putut suferi de o tulburare de personalitate narcisista sau chiar de o forma de sindrom Munchausen prin reprezentant.

Desi cazul a starnit revolta si consternare la nivel national, decizia Curtii de Apel a respins orice speranta de rejudecare sau eliberare a criminalei, care va petrece restul vietii dupa gratii pentru crimele sale monstruoase.

Citeste si...
Terminal intermodal inaugurat la Oradea cu 7 luni mai devreme, conectand Romania de Vestul Europei

Consecinte si lectii invatate

Cazul lui Lucy Letby a evidentiat nevoia de masuri suplimentare de securitate si monitorizare in unitatile de terapie intensiva neonatala, precum si importanta formarii adecvate a personalului medical pentru a putea identifica si raporta orice comportament suspect.

De asemenea, acest caz socant a readus in atentia publica importanta sprijinului psihologic si emotional pentru personalul medical care lucreaza in conditii de stres extrem si este expus constant la situatii traumatizante.

In plus, familiile victimelor au subliniat necesitatea unor masuri mai ferme pentru a preveni astfel de tragedii si a proteja vietile celor mai vulnerabili pacienti.

Desi sentinta definitiva a lui Lucy Letby nu poate repara suferinta cauzata de crimele sale, speram ca acest caz teribil va duce la schimbari pozitive in sistemul de sanatate, pentru a preveni astfel de tragedii in viitor si pentru a oferi mai multa siguranta si protectie bebelusilor si familiilor lor.

Sursa imagini: Social Media

Subiecte abordate in articol: asistenta medicala, crima, bebelusi, terapie intensiva, condamnare

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Asistenta britanica lucy letby, condamnata la inchisoare pe viata pentru omorul a sapte bebelusi