23.8 C
București
17 iunie 2024

Intamplare tragica in munti: Un mort si cinci raniti in ultimele 24 de ore

Citeste si ...

Salvamont Romania a anuntat, sambata, o situatie tragica in zonele montane, unde in ultimele 24 de ore o persoana si-a pierdut viata, iar alte cinci au fost ranite si transportate la spital. Incidentele au necesitat interventia de urgenta a echipelor salvamont din mai multe regiuni ale tarii.

In comunicatul oficial, Salvamont a precizat: „In ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 8 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţa a salvamontiştilor. In cazul acestor intervenţii au fost salvate 6 persoane, 5 fiind predate Serviciului de Ambulanţa sau SMURD pentru transport la spital. Din pacate a fost şi o persoana preluata de catre Serviciul IML”.

Incidente pe intreg teritoriul tarii

Potrivit informatiilor furnizate, apelurile de urgenta au venit din mai multe zone montane, necesitand mobilizarea echipelor salvamont din Cluj, Mures, Harghita, Caras-Severin, Municipiul Brasov si judetul Bistrita-Nasaud. Pe langa cele opt interventii de urgenta, operatorii Salvamont au primit si 22 de apeluri prin care se solicitau sfaturi si informatii despre diferite trasee turistice din zonele montane.

Aceste incidente tragice vin ca un semnal de alarma cu privire la importanta respectarii masurilor de siguranta si a pregatirii corespunzatoare inainte de a porni la drumetie in munti. Expertii recomanda:

  • Planificarea atenta a traseelor si luarea in considerare a conditiilor meteorologice si a nivelului de dificultate
  • Echipamentul adecvat si proviziile necesare pentru orice eventualitate
  • Consultarea ghizilor autorizati pentru trasee neexplorate anterior
  • Evitarea deplasarii in conditii meteo nefavorabile sau pe trasee inchise

Importanta pregatirii si a masurilor de precautie

Intamplare tragica in munti: un mort si cinci raniti in ultimele 24 de ore
Intamplare tragica in munti: un mort si cinci raniti in ultimele 24 de ore

Conform statisticilor, fiecare an aduce cu sine numeroase incidente in munti, unele cu consecinte tragice. Salvamontistii sunt adesea pusi in situatia de a interveni in conditii dificile, punandu-si propriile vieti in pericol pentru a salva turistii nepregatiti sau imprudenti.

Prin urmare, este esential ca iubitorii de munte sa trateze cu maxima responsabilitate orice excursie si sa respecte regulile de siguranta. O planificare atenta si o pregatire corespunzatoare pot face diferenta intre o experienta placuta in natura si o tragedie care ar putea fi evitata.

Citeste si...
Emil Boc castiga un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca cu 45% din voturi

Avand in vedere aceste incidente recente, autoritatile lanseaza un apel catre turisti pentru a fi vigilenti si responsabili atunci cand exploreaza frumusetile montane ale tarii noastre. Natura este o gazda generoasa, dar si una care necesita respect si precautie. Sursa: G4Media.ro | Sursa imagini: Getty Images | Subiecte abordate in articol: interventii, salvamont, victime, turism montan

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Intamplare tragica in munti: un mort si cinci raniti in ultimele 24 de ore