23.8 C
București
17 iunie 2024

Surse: Asistenta de la Spitalul Pantelimon retinuta pentru marturie mincinoasa in scandalul deceselor suspecte

Citeste si ...

Investigatiile privind cazul deceselor suspecte de la Spitalul „Sfantul Pantelimon” din Bucuresti au luat o noua turnura. Potrivit surselor Știrilor ProTV, o asistenta de la sectia ATI a fost retinuta pentru marturie mincinoasa.

Circumstantele retinerii asistentei

Asistenta fusese audiata initial la inceputul anchetei, in prezenta unui avocat. Atunci, ea ar fi declarat ca nu stie nimic despre circumstantele deceselor, desi fusese de tura in zilele in care acestea s-au produs. Ulterior, alte marturii ale colegilor au contrazis-o, motiv pentru care miercuri a fost luata cu mandat si reaudiata, rezultand retinerea sa pentru marturie mincinoasa.

Concluziile initiale ale anchetei

La 1 iunie, Colegiul Medicilor din Bucuresti a prezentat concluziile preliminare ale anchetei. Potrivit acestora, nu a existat nicio dovada ca personalul medical ar fi actionat necorespunzator sau intentionat impotriva pacientilor. Cazurile proveneau din sectii diferite, unii pacienti fiind transferati din alte spitale deja in stare critica.

Surse: Asistenta de la Spitalul Pantelimon retinuta pentru marturie mincinoasa in scandalul deceselor suspecte
Surse: asistenta de la spitalul pantelimon retinuta pentru marturie mincinoasa in scandalul deceselor suspecte

„In absolut toate cele 17 cazuri nu au existat suspiciuni ca ar fi existat vreo abatere de la protocoale sau ca cineva ar fi facut un astfel de act in mod intentionat,” a declarat Prof. Univ. Dr. Liana Ples, Presedintele Comisiei de Disciplina.

Colaborarea cu Parchetul

Intrebata daca va transmite concluziile Parchetului, presedintele Colegiului Medicilor a precizat ca institutia nu influenteaza ancheta judiciara, ci comunica doar partilor implicate. Decizia finala privind eventuala ancheta penala apartine organelor de ancheta.

Cu toate acestea, scandalul mortilor suspecte de la Spitalul Pantelimon continua sa starneasca controverse, iar noile descoperiri par a complica si mai mult situatia. Ramane de vazut ce alte informatii vor iesi la iveala pe parcursul investigatiilor.

Pentru a afla ultimele actualizari, va invitam sa distribuiti acest articol si sa lasati un comentariu cu observatiile dumneavoastra.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: decese suspecte, spital, asistenta, marturie mincinoasa, ancheta

*Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate de sursele din mass-media, precum si pe declaratiile oficiale ale reprezentantilor autoritatilor implicate.

Citeste si...
Aducerea lui Julian Assange acasa: campania australiana pentru eliberarea lui Assange

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Surse: Asistenta de la Spitalul Pantelimon retinuta pentru marturie mincinoasa in scandalul deceselor suspecte