22.8 C
București
19 iunie 2024

Ciolacu cere iertare romanilor din strainatate pentru ca politicienii nu i-au putut tine acasa

Citeste si ...

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj emotionant la un eveniment organizat de Ziua Romanilor de Pretutindeni, cerandu-si iertare de la romanii din diaspora pentru ca clasa politica nu a reusit sa-i tina in tara. El considera ca fiecare roman plecat defintiiv peste granite reprezinta un esec pentru Romania si ca an de an tara noastra a obisnuit sa sarbatoreasca acest esec.

In discursul sau, Ciolacu a vorbit despre plecarea fratelui sau in Germania imediat dupa Revolutie, un moment greu pentru intreaga familie. Potrivit premierului, o veritabila sarbatoare a fost doar cand acestia s-au intors acasa.

„Fiecare trecere definitiva peste granita a unui roman este un esec pentru aceasta tara, nu o sarbatoare. Fiecare mama, fiecare frate, fiecare sora sau nepot care pleaca lasa un gol imens, atat in familia care ramane sa sufere, cat si in comunitatile din care fac parte.”

Esecul clasei politice de dupa 1989

Premierul recunoaste ca principalul esec al clasei politice de dupa Revolutie a fost incapacitatea de a-i tine pe romani in tara. El isi cere iertare public pentru acest lucru:

„Va rog sa-mi permiteti sa va cer scuze pentru ca n-am putut mai mult si mai bine. Va cer iertare ca n-am fost in stare sa va tinem acasa„, a declarat Marcel Ciolacu.

Aderarea la Spatiul Schengen, o prioritate in 2024

Una dintre marile realizari ale acestui an ar trebui sa fie aderarea completa a Romaniei la Spatiul Schengen, un demers ce le-ar usura mult viata romanilor din diaspora, a precizat premierul.

„Cea mai mare realizare va fi in acest an, cand Romania va adera complet la Spatiul Schengen. Știti foarte bine calvarul pe care trebuie sa-l indurati an de an la granita, cand vreti sa va intoarceti acasa de sarbatori.”

Marcel Ciolacu a vorbit si despre demersurile pentru eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in SUA, dar si despre necesitatea de a crea conditii mai bune pentru ca romanii sa nu mai plece din tara.

Citeste si...
Crestere fabuloasa a banilor stransi de romanii in fondurile de pensii private
Ciolacu cere iertare romanilor din strainatate pentru ca politicienii nu i-au putut tine acasa
Ciolacu cere iertare romanilor din strainatate pentru ca politicienii nu i-au putut tine acasa

Premierul a transmis un mesaj dur, recunoscand esecurile autoritatilor de a stopa valul plecarilor romanilor peste hotare. Aderarea la Schengen, un obiectiv pe termen scurt, ar putea fi un prim pas in rezolvarea unora dintre problemele diasporei.

Impartaseste acest articol pentru a promova tema importanta a migratiei fortei de munca din Romania! Lasa un comentariu cu parerile tale.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: diaspora, emigratie, clasa politica, Schengen, vize SUA

*Articolul se bazeaza pe discursul premierului Marcel Ciolacu la evenimentul de Ziua Romanilor de Pretutindeni din 26 mai 2024.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Ciolacu cere iertare romanilor din strainatate pentru ca politicienii nu i-au putut tine acasa